— Tre personer er involvert i ulykken. To personer er hentet opp av vannet, mens en person fortsatt er savnet, opplyser Hovedredningssentralen til tv2.no natt til lørdag.

Hovedredningssentralen skal ha fått nødmelding fra skipet klokken 23.30. Ifølge operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Svein Roald Vikse, skal det være dårlig vær i området hvor skipet gikk ned.

— Det har vært kraftig vind i området og dette er en åpen havtrekning. Jeg aner at det er relativt grov sjø. Havstrekningen er jo kjent på landsbasis, der er det ingenting som tar av ut mot storhavet, sier Vikse til tv2.no.

Et Sea King-helikopter er i luften, og handelsbåter hjelper til i søket. Politiet opplyser til NTB at det dreier seg om et bulkfartøy som er minst 48 meter langt.

Lys i vannet

I følge Dagbladet.no skal det ha blitt observert lys i vannet. Dette kan være lys fra redningsutstyr, sier assisterende redningsleder Bjørn Magnussen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, til avisen.

Hovedredningssentralen orienterte Haugaland og Sunnhordland politidistrikt klokken 23.45. Ulykken skjedde mellom Slettå og Ramsholmen, i nærheten av fylkesgrensen mellom Hordaland og Rogaland.

Like ved Sleipner-forliset

Dette skal ikke være langt unna stedet hvor M/S Sleipner forliste for tolv år siden.

Ifølge tv2.no har Hovedredningssentralen kalt inn ekstramannskaper for å bistå i letingen etter den siste personen. En redningsskøyte og handelsbåter som er i området skal også bistå med søket.

Saken oppdateres.