• Lars Grønnerød var en person som var nødvendig for å skaffe våpnene til å gjennomføre drapene på Orderud gård. Han er den eneste som har vanntett alibi drapsnatten.

HARRY TILLER Frogner

Grønnerøds forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, mener hans klient er den som hele tiden har forklart seg om hva som skjedde i månedene før trippeldrapet, og de andre tre tiltalte i saken har blitt konfrontert med disse opplysningene.

– Drapene på Orderud var en godt planlagt handling der ikke et eneste spor ble lagt igjen. Det man må spørre seg om er hvilket motiv som må ligge til grunn for en slik sak. Min klient har vært en person for gjerningsmennene for å skaffe våpen til å gjennomføre drapene. Trengte gjerningsmennene å la Lars vite noe mer? Hadde de behov for å implisere han i en drapshandling som skulle skje fem måneder etter juleselskapet lille julaften 1998? Man skal huske at dette er en mann fra et helt annet miljø, som har en kriminell fortid og som bruker narkotika fra tid til annen. Hadde gjerningsmennene bruk for Lars til noe annet enn å skaffe våpnene? Spurte advokat Steinar Wiik Sørvik.

Et sentralt bevis mot Lars Grønnerød er funnet av magasinet til en pistol hjemme hos han. Advokat Wiik Sørvik mener måten dette magasinet ble oppbevart på etter drapet tyder på at hans klient ikke visste noe om drapsplanene.

– Dette ble funnet i en settekasse på soverommet hans. Ville noen ha oppbevart et så inkriminerende bevis på en slik måte dersom de visste at noen planla å drepe tre mennesker på Orderud gård?

Rettens forhandlinger er nå avsluttet for i dag. Rettens medlemmer drar nå på befaring til kårboligen. Saken fortsetter med Per Orderuds forklaring i morgen tidlig.

Adresseavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen