— Han kvalte henne med hendene, opplyser 39-åringens forsvarer, advokat Ola Lunde til Dagbladet.no.

I en pressemelding søndag opplyser politiet at «det i den senere tid kan ha oppstått en konflikt mellom de to». Politiet ønsket søndag ettermiddag ikke å utdype dette nærmere.

Mistet fire barn

Paret mistet fire barn i tsunamikatastrofen 2. juledag 2004.

— Tsunamikatastrofen har hatt en del å si for konflikten. Jeg ønsker å presisere at de mistet fire barn, ikke tre, sier Lunde.

— Avhøret vil fortsette utover ettermiddagen og kvelden, opplyser Oslo politidistrikt.

Srilankeren kontaktet en politipatrulje i Oslo sentrum i 14-tiden lørdag og fortalte at han hadde drept kona. Kvinnen ble funnet død i parets hjem på Røa i Oslo lørdag ettermiddag.

39-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling mandag. Ifølge advokaten vil han samtykke til dette.

Søkte asyl

Ekteparet søkte ifølge politiet asyl hos Politiets utlendingsenhet 2. mai 2005.

— Utlendingsdirektoratet (UDI) innvilget paret arbeidstillatelse med reisebevis fra 30. juni 2005 til 30. juni året etter. Tillatelsen ble deretter fornyet for begge, fram til 30 juni 2009.

— Parets forhistorie vil nå bli en del av etterforskningen ved Oslo politidistrikt. Det samme gjelder motivet for drapshandlingen, heter det i pressemeldingen fra politiet.

Politiet foretok lørdag ettermiddag en rundspørring i området der ekteparet bodde, og er fortsatt interessert i opplysninger om noen som kan ha sett, hørt eller observert noe i tilknytning til de to eller drapet.

FRAKTET UT: Liket av den drepte kvinnen ble lørdag ettermiddag fraktet ut fra en boligblokk på Røa.
Holm, Morten