Mannen er siktet for grov mishandling og voldtekt, men nekter straffskyld etter siktelsen. Han ble pågrepet fredag kveld i parets leilighet på Tromsøya.

Det var en bekjent av kvinnen som varslet om at noe hadde skjedd, skriver Nordlys . Da politiet kom frem, fant de den 42 år gamle kvinnen i leiligheten. Hun hadde betydelige skader i underlivet og i ansiktet og på hodet, ifølge politiet.

Siktet for tre voldsepisoder

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes sier mannen brukte en gjenstand til å skade kvinnen, men vil ikke si noe nærmere om hva som ble brukt.

Kvinnen var mandag fortsatt innlagt ved Universitetssykehuset i Tromsø. Hun har forklart seg kort om hva som skjedde til politiet, men de har foreløpig ikke kunnet gjennomføre et fullt avhør.

54-åringen ble mandag varetektsfengslet i fire uker av Nord-Troms tingrett, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding. I tillegg til siktelse for mishandling og voldtekt, er han siktet for tre andre tilfeller av voldsbruk som skal ha funnet sted i desember, april og august, samt drapstrusler.

Flere i leiligheten

Både den siktede og vitner er allerede avhørt i saken. Politiet vil de nærmeste dagene gjennomføre flere avhør.

— Det skal ha vært flere personer til stede i leiligheten da voldsepisoden skjedde, sier Lysnes.

Mannen beskrives som en kjenning av politiet. Han er tidligere straffet for flere tilfeller av voldsbruk. I 2006 ble han dømt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter mot sin tidligere samboer.