Rune Andersen — som selv er tiltalt, og har innrømmet hallikvirksomhet - fortalte en helt annen historie enn den som Club 4-sjefen Tom Ketil Krogstad har gitt retten. Der Krogstad nekter for sexhandel, hallikvirksomhet og bordeller, hevder Andersen at det var nettopp dette det dreide seg om i lokalene til Fun Time og i to leiligheter nær Trondheim sentrum.

Rune Andersen fortalte at prostituerte fra Fun Time i en periode også solgte sine tjenester i den bygården som senere ble til den erotiske klubben Club 4. Fun Time var registrert som aksjeselskap i navnet til Krogstads samboer Ratree Hansen (41), den tredje tiltalte i saken.

Trusler

Andersen startet sin forklaring med å fortelle at han før rettssaken er blitt utsatt for trusler fra Tom Ketil Krogstad. I tillegg fortalte han at Krogstad hadde lansert tanken om å tenne fyr på Club 4, da virksomheten i starten gikk nokså dårlig.

Tom Ketil Krogstad nekter å ha gjort noe straffbart. Han hevdet i retten at Andersens versjon er et utslag av hevn. De to samarbeidet i oppbyggingen av Club 4. Men det oppsto uoverensstemmelser som førte til at dette samarbeidet ble brutt. Ifølge Krogstad skyldtes dette bruddet blant annet økonomisk utroskap fra Andersens side.

Hus i Sarpsborg

Rune Andersen fortalte at hans egen hallikvirksomhet startet på initiativ fra Tom Ketil Krogstad. Det skjedde etter at Andersen i 1999 hadde leid et hus i Sarpsborg.

— Etter en samtale med Tom og Ratree sa de at de skulle sende ei jente ned til Sarpsborg, sa Andersen.

Han fortalte at det første gangen kom to jenter til huset i Sarpsborg. Selv fikk Andersen 300 kroner for hver kunde som jentene hadde hatt. Senere opptrådte Andersen som hallik blant annet for en svensk kvinne som han selv fikk kontakt med via internett.

Ifølge Rune Andersen hadde Krogstad tidligere fortalt om 300-500 kroner per kunde for den virksomheten som foregikk i Trondheim. 500 kroner var prisen dersom Krogstad markedsførte tjenesten.

Vag Krogstad

Tom Ketil Krogstad ga en rekke vage svar da aktor, politiinspektør Per Martin Brobakke, tirsdag formiddag stilte spørsmål om flere annonser som Krogstad - for å hjelpe "gode venninner" - hadde rykket inn i avisen Søndag-Søndag.

— Når du ser utformingen av disse annonsene, hva er det de annonserer for, spurte aktor.

— Jeg oppfattet det som massasjeannonser, svarte Krogstad.

— Jeg har vanskelig for å tro det du sier nå. Påstår du at dette er massasjeannonser? fortsatte aktor.

— Ingen av annonsene inneholder noe om seksuelle tjenester, sa Krogstad.

— Hvordan kan du assosiere til massasje når massasje ikke er nevnt, spurte Brobakke.

— Min oppfatning er at det i hovedsak er massasjeannonser i Søndag-Søndag, forklarte Krogstad. NTB