Det gjorde hun under dagens landsmøtetale.

— Ut fra det som står i mediene disse dager så ser det ut som om statsråder ikke har lov til å ikke høre på rådene fra embedsverket. Det er jo bare tull. Embedsverkets første forslag til statsbudsjett er ikke det jeg vedtar til slutt, sa Halvorsen.

Hun la ikke skjul på at de siste ukene har vært harde.

— Vi kan ikke late som om vi ikke er i en vanskelig situasjon. De siste ukene har vært ekstreme. Det er vanskelig å manøvrere og treffe de rette valgene underveis, sa hun.

Den avtroppende partlederen stilte selv spørsmål om det er mulig for Lysbakken å bli valgt som partileder, etter at han har gått av som statsråd.

— Dette er et krevende spørsmål som krever avveininger.

Fikk kritikk

Halvorsen tok opp sin støtte til Lysbakken. Som kjent ga hun sin offisielle støtte til Lysbakken for første gang, samme dag som Lysbakken trakk seg som statsråd.

— Mandagen høstet jeg lovord for å stå som en påle ved Audun. Tirsdag fikk jeg kritikk. «Hva er det du holder på med, det går ikke an å være litt i regjering», var blant tilbakemeldingene jeg fikk.

I den situasjonen partiet var, mener hun derimot at det ikke var noe ordentlig alternativ.

— Det ville vært utrolig vanskelig for andre kandidater å få mandat fra partiet til å bli partileder.

Kommer flere saker

Halvorsen mener mye vil se annerledes ut om en stund.

— Det kan komme flere eksempler på saker hvor det økonomiske regelverket ikke er fulgt. Og man vil også forstå at Tora Aasland ikke er Norges største skurk.

Halvorsen mener SV har en jobb å gjøre når det kommer til å riste av seg måten de tenker om seg selv.

— Vi er ikke et opposisjonsparti som er midlertidig i regjering. Vi er et parti som har sittet lengre sammenhengende i regjering enn Høyre noen gang har gjort.

Etter Halvorsens tale er det pause i SV sitt ekstraordinære landsmøte, før debatten fortsetter ut over dagen. Det er ventet at flere vil ta til ordet mot innsettingen av Audun Lysbakken som ny leder. Lysbakken selv har fått tildelt ekstra taletid i debatten.