• Jeg har sett Kristins søster, Synnøve, med Orderud-sokken, sa en 22 år gammel venninne i retten tirsdag.

— Vi var på ferie i Arendal sommeren 1997. Der fleipet vi med sokken fordi den passet så dårlig til den røde buksen hennes.

Da sokken ble vist i programmet "Etterlyst" kjente jeg den igjen. Den gang ble det ikke snakket noe mer om det. Nyttårsaften år 2000 var Synnøve og noen andre venninner sammen på vorspiel.

Da spurte vitnet Synnøve om det var hennes sokk. Det bekreftet Synnøve som også fortalte at det var farmoren som hadde strikket den.

Kan ha misforstått Vitnet opplyste at hun kan ha misforstått om det var Davids eller Synnøves sokk, men hun var sikker på at hun hadde sett Synnøve med sokken i Arendal.

22-åringen innrømmet at de hadde drukket på vorspielet. Hun sa også at hun ikke lenger var særlig begeistret for Synnøve fordi hun hadde kausjonert for et lån som Synnøve og samboeren hennes benyttet til å etablere et distribusjonsselskap. Seinere dro de to på ferie til Thailand mens vitnet ble sittende igjen med kausjonsansvaret.

Vitnet hadde også vært med på å kjøre aviser i distribusjonsselskapet, men hun benektet kategorisk at det var henne som hadde kjørt drapsnatten.

Som tidligere opplyst i retten tviler politiet på at Kristin var med på avistransporten drapsnatten, selv om telefonutskriftene viser det.

Advokat Heidi Yssen konfronterte deretter vitnet med uoverensstemmelser i vitnets politiforklaringer og fikk bekreftet at opplysningene om sokken først kom etter at vitnet var blitt uvenner med Synnøve på grunn av kausjonsansvaret.