Jenten skal ha fortalt dette i en samtale hun skal ha hatt med den eldre mannen på venteværelset hos Fri Rettshjelp i august i fjor. I avhør har den eldre mannen fortalt at den unge jenten og moren hennes fortalte at de søkte råd hos Fri Rettshjelp fordi Kristin Kirkemo Haukeland skulle ha fremsatt drapstrusler mot dem.

Usikker -Jeg oppfattet at mor og datter var redde på grunn av drapstruslene. Jenten sa hun hadde vært med i bilen og kjørt aviser flere ganger, også drapsnatten, sa mannen i retten.

77-åringen var i retten langt mer usikker på hva de to kvinnene faktisk sa til ham hos Fri Rettshjelp enn da han forklarte seg for politiet 23. mai i år. Under sin vitneforklaring via telefon gjentok han flere ganger at han kunne ta feil om hva han hadde hørt.

Moren nekter -Jentens mor har overfor politiet nektet for at hun noen gang har snakket med deg, sa Haukelands forsvarer, advokat Tor Kjærvik, til 77-åringen.

-Det er helt utrolig, helt utrolig, utbrøt mannen.

Jenten har allerede vitnet i saken, men har ikke sagt at hun kjørte aviser med Tommy Benjaminsen drapsnatten. Benjaminsen har fortalt retten at han mener Haukeland kjørte aviser med ham drapsnatten, men at han ikke er 100 prosent sikker. Flere vitner har forklart seg motstridende og til dels uklart om hvorvidt Haukeland kjørte aviser med Benjaminsen den aktuelle datoen — natt til 22. mai 1999.

Kristin nektet Mannens datter sa i retten at faren etterpå fortalte henne om samtalen han hadde med de to kvinnene:

— Han sa til meg at jenta hadde fortalt ham at hun, og ikke Kristin Kirkemo Haukeland, hadde sittet på i avisbilen den natten drapene ble begått, forklarte datteren.

Etter at far og datter hadde avsluttet sine forklaringer, tok Haukeland ordet. Hun sa at hun ikke har hatt kontakt med jenten siden hun så henne i sin søsters fødselsdag i 1998.NTB

TOK ORDET: Etter at far og datter hadde avsluttet sine forklaringer, tok Kristin Haukeland Kirkemo ordet. Arkivfoto: Scanpix