• Dersom en skal gjøre noe så fundamentalt galt som å drepe tre mennesker, så må man ha motiv. Min klient, Kristin Kirkemo Haukeland, har ikke det, sa advokat Tor Kjærvik i retten onsdag.

HARRY TILLERFrogner

Kjærvik har nå avsluttet sine kommentarer til aktoratets innledningsforedrag i Orderud-saken. Han legger vekt på at hans klient, Kristin Kirkemo Haukeland, har blitt trodd av påtalemyndigheten i det meste av det hun har forklart.

— Hun er trodd på at det ble overlevert våpen, at hun hørte om planlegging av drap, men hun blir ikke trodd på at hun selv ikke tok del i denne planleggingen. Det er der uenigheten mellom oss og påtalemyndigheten ligger, sa Kjærvik i retten.

Han venter seg et massivt kjør fra forsvarerne til Per og Veronica Orderud, et kjør som han tror er ment for å bryte ned troverdigheten til hans klient.

— De tekniske bevisene i saken støtter hennes forklaring. Hun har forklart om et vådeskudd i et kjøkkenbord, det fant politiet. Hun har forklart om skader på et bilde, det fant politiet. Hennes forklaringer stemmer med telefonutskriftene i saken, hun har forklart at hun hørte om drapsplanlegging og bruk av sokker, politiet fant en sokk. Hun er aldri tatt i løgn, sa Tor Kjærvik.

Han erkjente at det foreligger en del uklarheter i hennes forklaring, men mente at dette skyldtes at Kristin Kirkemo Haukeland bruke amfetamin da hun ble pågrepet, og at hun hadde problemer med å skille mellom dagene.

Adresseavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen

Les mer om Orderud-saken

STORT MEDIEOPPUD: Kristin Kirkemo Haukeland var omsvermet av fotografer da hun ankom rettslokalet på Frogner klokken 08.45 i dag. (Foto: Tor Høvik)