ATLE BERSVENDSEN

Det forklarte Grønnerød da han fortsatte sin forklaring for Nes herredsrett etter lunsj torsdag. Begge de to var da pågrepet med en drapsmistanke hengende over seg etter trippeldrapet natt til 22.mai i 1999. Lars hadde i avhør med politiet nektet å si noe om Kristin, fordi han ikke ville snakke om sin samboer.

Etter en tid i varetekt fikk de to gå en tur sammen i Drammen. De fikk ikke snakke om saken, men Kristin skal likevel ha spurt Lars om ikke han kunne si det samme som henne om juleselskapet på Orderud gård. Kristin har hevdet at et skudd gikk av da Veronica fiklet med en pistol. Under spaserturen ville Kristin at Lars skulle lyve for å tilpasse sin forklaring til hennes.

— Hun sa at hun hadde et barn og måtte ut, og at jeg da kunne få bare en liten straff. Men jeg kunne jo ikke snakke usant om dette, sa Grønnerød i retten torsdag.

Tidligere har han imidlertid innrømmet løgn i politiforklaringer, blant annet fordi han ville holde Kristin utenfor.

Under spaserturen i Drammen skal Kristin også ha snakket om muligheten for at de ikke kunne dømmes for medvirkning. Lars Grønnerød skal da ha nikket. I en egenrapport har politifolkene som var på turen oppfattet dette som om han nikket for å vise at han var enig med Kristin.

— Men jeg nikket bare for å bekrefte at jeg hørte hva hun sa, ikke for å være enig. Helt fantastisk av politiet å konkludere slikt, sa Grønnerød i retten torsdag.Tidligere torsdag sa Grønnerød at Kristin i 1999, før pågripelsene, hadde truet ham med "å skyte ham bakfra, slik som de der oppe". Han sa også at Kristin skrøt av attentatene mot Anne Orderud Paust, og at hun skulle få penger og en leilighet av Veronica og Per Orderud for å utføre disse attentatene mot Pers søster.

Grønnerøds forklaring fortsetter torsdag ettermiddag. Senest fredag skal også de andre forsvarerne i saken slippe til med spørsmål til Lars Grønnerød. Det er ventet at ikke minst Kristins forsvarere vil kjøre knallhardt mot Lars for å så tvil om hans troverdighet.