Tidligere i år tillot barne— og familieminister Orheim at en kvinne skulle få adoptere et barn fra Kina, selv om sentrale fagpersoner mener kvinnen er mentalt tilbakestående.

Vil ha innsyn Nå vil kontrollkomiteen på Stortinget ha fullt innsyn i saken.

— Komiteen vil få tilgang på opplysninger som den hittil ikke har vært kjent med. Jeg tror og håper at komiteen da vil se at jeg har handlet i tråd med adopsjonsloven, sier Karita Bekkemellem Orheim til NTB.

Orheim sier hun føler seg krenket av beskyldningene om at hun skal ha tillatt adopsjon på grunn av personlig kjennskap til søkerne.

Avviser - Jeg har aldri møtt ekteparet som vil adoptere, sier hun.

Orheim avviser også at et personlig brev fra den angivelig evneveike kvinnens far skal ha påvirket hennes vedtak i adopsjonssaken.

— Jeg vet hvem han er, og jeg har truffet ham på møter med andre politikere fra Møre, men jeg kjenner ham ikke. Han tilhører ikke Arbeiderpartiet, sier barne- og familieministeren.

- Hengt ut - Hvordan opplever du disse beskyldningene personlig?

— Det verste er konsekvensen for ekteparet som vil adoptere, og som er blitt hengt ut i pressen. Det synes jeg er forferdelig vondt.

Karita Bekkemellem Orheim er også svært irritert på førstekonsulent Liven Arner i Statens ungdoms- og adopsjonskontor (SUAK), som bidro til at adopsjonssaken ble kjent i mediene.

— Hun har brutt taushetsplikten sin, og hun har satt ekteparet i en forferdelig vanskelig situasjon. Jeg oppfatter dette som en del av en personlig kamp, fordi hun mener jeg har tillatt en for liberal praksis i adopsjonssaker, blant annet i forhold til stebarnsadopsjon og homofili, sier Orheim til NTB.NTB