CIA har ifølge Dagbladet sendt materialet til Økokrim.

Blant de aksjonene Krekar skal ha gitt orde til, er selvmordsbomben mot Bagdad Hotel i sentrum av den irakiske hovedstaden 12. oktober i fjor der seks irakiske vakter ble drept og 23 personer ble skadd, melder den britiske avisa Sunday Telegraph ifølge Dagbladet.

Den tidligere lederen av den kurdiske organisasjonen Ansar al-Islam sitter i norsk varetekt siktet for forhold som han skal ha gjort seg skyldig i før USA gikk til krig mot Saddam Husseins regime i Irak. Men etter det Dagbladet erfarer, etterforsker Økokrim også om Krekar har vært aktiv etter USAs angrep på Irak. Førstestatsadvokat Erling Grimstad i Økokrim vil ikke bekrefte at Krekar-etterforskningen også gjelder forhold etter USAs invasjon i Irak. Men han bekrefter at de etterforsker Krekars virksomhet på internett.

Krekars forsvarer Brynjar Meling sier han vil kreve innsyn i det nye materialet til Økokrim. Det materialet han har fått fra Økokrim fram til nå, gir ikke holdepunkter for å si at Krekar har gitt ordre til terroraksjoner mot USA i Irak.

— Krekars aktivitet på internett dreier seg om religiøse forelesninger om hellig krig og selvmordsaksjoner, ikke direkte ordre om dette, sier Meling.