• Du begynte å røpe ting først, ropte Kristin til Lars under en krangel i Frognerveien etter at de to hadde sluppet ut av varetekt høsten 1999.

Det opplyste et vitne for 14 dager siden i en forklaring til politiet i Horten. Onsdag kunne ikke vitnet huske stort av denne forklaringen da han møtte i Nes herredsrett.

Kranglet Under avhøret gjenga han imidlertid en krangel like før jul i 1999 under en "sammenkomst" i Lars Grønnerøds leilighet. Til stede i leiligheten var vitnet, Lars og Kristin samt en person til.

I politiforklaringen sa vitnet at Lars den gang var stolt over at han hadde klart å "holde kjeft" så lenge som han hadde.

Både aktor og forsvarere undret seg over hvorfor vitnet hadde latt seg avhøre så sent som for 14 dager siden om noe han ikke lenger husket.

Forundring Til dette svarte vitnet at det var en forundring han delte.

Forklaringen var at han hadde sett et helsides bilde i VG av fjerdemann som var til stede i leilighet da krangelen pågikk.

Vitnet var redd for at også han skulle bli stevnet, og oppsøkte derfor politiet i Horten hvor han nå bor.

Han hadde ikke regnet med å bli tatt forklaring av, og var etter eget utsagn "dum nok" til å skrive under.

Vitnet innrømmet å ha problemer med narkotika, men sa han var "nykter" da politiforklaringen ble avgitt.NTB

KRANGEL: Under avhøret gjenga vitnet en krangel like før jul i 1999 under en "sammenkomst" i Lars Grønnerøds leilighet. Til stede i leiligheten var vitnet, Lars og Kristin samt en person til.