Fredag ble det kjent at en innvandrerforening som i løpet av de ti siste årene har fått drøyt en million kroner i støtte av Oslo kommune, mistenkes for medlemsjuks.

Det er TV 2 som har ringt et tilfeldig utvalg av medlemmene som er oppført i organisasjonenes medlemslister. 28 av 34 oppringte personer, eller 80 prosent, benekter medlemskap i foreningen.

– Medlemmene lyver

Foreningens leder, Fazal Hussain, mener at medlemmene lyver.

– Du vet hvor mange gærninger det er i foreningen. En dag er de mot deg og en annen dag er de mot meg. Det er ikke lett å lede foreningen, sa Hussain til TV 2 fredag.

Organisasjonen har eksistert siden 1974 og hevder å ha 506 medlemmer. Men medlemslistene har aldri blitt sjekket.

Venstrepolitiker Abid Q. Raja mener dette kan være toppen av et isfjell.

– Jeg mener det er viktig at Oslo kommune kommer på banen og ikke bare tar for god fisk de medlemslistene som blir sendt inn. Man må ha en full, åpen gransking om dette. Dette er juks med fellesskapets midler, sier Raja til TV 2.

Frp reagerer

Lederen i foreningen innrømmer at oppmøtet på møtene ikke alltid er de beste, og at det noen ganger ikke kommer flere enn en eller to. Dette får Frp-politiker Danny Iqbal til å reagere.

– Det er et tegn på at det er juks. Når du oppgir medlemslister på 500 mennesker, også kommer det én, det vil si at bare lederen er til stede. Til og med sekretæren er borte. Hva slags forening er det? Dette kaller jeg ikke en organisasjon, sier han.