Ved midnatt, natt til lørdag, meldte rogalandpolitiet at en 38 år gammel mann var knivstukket i Sandnes.

Lørdag klokken 14.00 pågrep politiet en kvinne født i 1979, og siktet siktet henne for å stå bak knivstikkingen.

Kvinnen er kjæresten til mannen som nå ligger på sykehus.

— Det har vært en episode der hun har forsvart seg fordi hun har vært utsatt for vold, sier kvinnens forsvarer Ida Gjerseth Olsen til Stavanger Aftenblad.

Ifølge forsvareren har politiet også sikret seg bevis på skadene som hun er påført.

— Hun erkjenner derfor ikke straffeansvar, sier Gjerseth Olsen, som foreløpig ikke ønsker å si noe mer på vegne av sin klient.

Flere avhør gjenstår

Det var

Jourhavende jurist i Rogaland Politidistrikt, Sigve Espeland, vil ikke kommentere avhøret med kvinnen utover at det knyttet henne til skadene på 38-åringen. Først mandag morgen vil det bli bestemt om kvinnen framstilles for varetektsfengsling.

— Vi har flere vitner og impliserte som skal avhøres før dette. Vi jobber med dette både i kveld og mandag, sier Espeland. Politiet vil foreløpig ikke løslate kvinnen på grunn av fare for bevisforspillelse.

38-åringen alvorlig skadet

Mannen som ble knivstukket er fortsatt ikke avhørt. Han ble umiddelbart sendt til intensivavdelingen på Stavanger Universitetssjukehus (SUS) natt til lørdag og har vært der gjennom hele helgen. Ifølge informasjonsdirektør på SUS, Gottfred Tunge, er tilstanden søndag kveld alvorlig, men stabil.

— På grunn av mannens tilstand har vi ikke avhørt ham ennå, sier Espeland fra Rogaland Politidistrikt.