• Jeg har vært i badeselskap hos andre. Men dette er første gang jeg feirer bursdagen her selv. Kjempegøy, synes Adrian Hidalgo Nygaard (11).

Stemningen er skyhøy når vi stikker innom bursdagsrommet på Vannkanten i Bergen. 6 gutter i caps og badebukse drikker brus, stapper i seg pølse og konkurrerer om hvem som først får ballongene de blåser opp til å eksplodere.

— Tidligere har vi satset på tradisjonell feiring hjemme. Nå er han 11, og ferdig med de store barneselskapene. Han fikk velge mellom kino, selskap hjemme eller badeland, forteller moren, Anne Turid Nygaard Aandahl. Hun syntes opplegget er veldig bra:

— Dette er aktive gutter i 11-årsalderen. Det er alltid suksess når de kan herje så mye de vil, og bare få applaus, smiler hun. - Alternativet hadde kanskje vært at de satt hjemme og så på video. Da synes jeg det er bedre at de får svømme og herje i vannet.

— Synes du det er dyrt?

— Ja, det er klart det er dyrt, selv om man får mye for pengene. Vi hadde jo ønsket at han kunne invitert hele klassen, men det var ikke aktuelt, sier Anne Turid Nygaard Aandahl.

— Men du slipper å bake og styre hjemme?

— Å, nei. Det kommer i tillegg. Han må jo ha kake, og familieselskap. Det er jo det som er bursdag, mener Anne Turid Nygaard Aandahl.

HØYLYTT MORO: Stor stemning når "Duffe" ankommer bursdagsselskapet. Fra venstre Kim-Jørgen Steinsland, Adrian Hidalgo Nygaard og Kristian Løvold Lie.<p/>FOTO: KNUT EGIL WANG