16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden natt til søndag 5. august fra Østensjø i Oslo.

Mandag denne uken ble en tidligere voldtektssiktet mann siktet for å ha kommet med uriktige opplysninger da han ble avhørt som vitne i saken.

Torsdag kveld skriver VG at mannen hevder å ha alibi for tidspunktet da Sgirid forsvant. Han skal ha ha oppholdt seg sammen med kjæresten sin hele kvelden, bortsett fra i en kort periode.

Avisen skriver at mannen ble avhørt i nærmere to døgn, før han ble løslatt.

Grundig alibisjekk

Når mannen nå hevder å ha vært sammen med kjæresten sin hele kvelden da Sigrid forsvant fra Østensjø, vil politiet kartlegge parets bevegelser til minste detalj, for å sjekke om opplysningene stemmer.

Ifølge NRK ransaket politiet boligen hans tidligere i uken. Dermed kan de ha tatt beslag i viktige eiendeler. Mannen — og kjærestens mobiltelefoner vil gi politiet mye informasjon om hvor de har oppholdt seg, sammenholdt med teledata innhentet fra flere mobiloperatører.

Registrerte passeringer i bomringer i - og utenfor Oslo kan også være til hjelp. Og om bilen mannen disponerer er utstyrt med en av de nyeste GPS'ene, vil det lagres mye nyttig informasjon der.

Bor like ved

Den siktede mannen er, etter det Aftenposten.no kjenner til, bosatt i nærmiljøet der Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant. Han meldte seg for politiet med opplysninger som han mente ville være interessante for dem under etterforskningen av saken. Politiet har gått gjennom observasjonen. I forbindelse med en rekonstruksjon skal de ha konfrontert ham med at den observasjonen han hadde meldt fra om, ikke kunne stemme.

- Politiet har ikke nok til fengsling

— Dersom han ikke lenger er i politiets varetekt, er situasjonen annerledes. Men selv om de løslater ham, betyr ikke det at han er utenfor politiets søkelys i forsvinningssaken, sier tidligere etterforskningsleder Finn Abrahamsen.

Sannsynligvis skyldes løslatelsen at de ikke har nok materiale for å kunne fengsle ham, ifølge Abrahamsen.