Den 23 år gamle eieren av et gatekjøkken i Oslo ble onsdag i forrige uke kidnappet og holdt fanget i flere dager, ifølge politiet.

Mannen befant seg på gatekjøkkenet i en av Oslos drabantbyer da han ble overfalt av kidnapperne, skriver Aftenposten.no.

— Fikk hette over hodet

  • Det kom to maskerte menn inn med pistol. Jeg trodde først at det var et ran, men da de satte en hette på meg og dro meg ut av butikken, forsto jeg at jeg ble kidnappet, sier 23-åringen til TV 2 Nyhetene.

— Ifølge vitner ble butikkeier hentet på arbeidsplassen av to bevæpnede menn. Vi fikk etterpå melding fra familien om at vedkommende var tatt, sier leder for Seksjon mot organisert kriminalitet i Oslo-politiet, Øyvind Nordgarden til NRK.

- Sønn av lottomilionær

Kidnapperne krevde flere millioner i løsesum for 23-åringen, etter det Aftenposten.no har fått vite.

Ifølge TV2 vant en av foreldrene hans nylig en milliongevinst i lotto. Det skal ha vært disse pengene gisseltakerne ville ha fatt i. De skal ha fremsatt et krav om fem millioner kroner for å løslate ham.

Aftenposten.no var i kontakt med 23-åringen onsdag kveld, men da hadde han fått beskjed av politiet om ikke å uttale seg i saken.

— Jeg har det bra, var alt han ville si om kidnappingssituasjonen.

Funnet bastet og bundet

Spanere og etterforskere ved Oslo-politiets seksjon mot organisert kriminalitet klarte å spore opp skjulestedet deres i en leilighet i en av Oslos drabantbyer.

Etter en væpnet aksjon mot skjulestedet søndag kveld, fant politiet 24-åringen fysisk uskadet, men medtatt av gisselsituasjonen.

— Mannen var bastet og bundet, han lå på en madrass og ble voktet av en væpnet kidnapper, sier Nordgarden til NTB.

Den væpnede vakten ble pågrepet på stedet, og i løpet av søndag kveld ble ytterligere fire mann pågrepet på forskjellige adresser i Oslo.

Venter flere pågripelser

De fem ble onsdag ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Ved 18-tiden hadde retten besluttet at tre av de siktede blir varetektsfengslet i fire uker. Resten er varetektsfengslet for to uker.

Flere av de siktede er tidligere straffedømt.

Politiet mener det er sannsynlig at det blir pågrepet flere personer i saken.

— Vi står foran flere pågripelser. Hittil har vi pågrepet og fengslet fem personer i forbindelse med saken, sier Nordgarden til NRK.

- Sto vakt over fangen

En 22-åring har delvis innrømmet straffeskyld for kidnappingen. I avhør skal ha forklart at han sto vakt over fangen under gisselsituasjonen.

22-åringen er tidligere dømt for besittelse av narkotika. Han er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, fordi retten mener faren for bevisforspillelse er overhengende.

En 22-årig mann er også varetektsfengslet i to uker. Han er ikke siktet for selve kidnappingen, men ifølge påtalemyndigheten skal han ha stilt en bil til rådighet for kidnapperne. Dette skal ha vært snakk om en Mercedes som tidligere er meldt stjålet.

Hans O. Torgersen, Aftenposten