• En slik lov vil være katastrofalt for oss. Dette er helt uforståelig, sier Karsten Aak, markedssjef i Norges Blindeforbund og leder av Innsamlingskontrollen i Norge.

— Jeg har forståelse for at bruk av telefon kan være et brudd på den private sfære, men en slik lov ville være en katastrofe for mange humanitære organisasjoner. For Blindeforbundet vil det bety at vi må stenge mange av tilbudene til blinde og svaksynte, sier Aak.

Han mener at politikerne har liten forståelse for helheten i problematikken, hvis den nye loven skal gjelde alle, og altså ikke ha unntak for humanitære formål.

Norges Blindeforbund ringer flere hundre tusen samtaler om økonomisk støtte hvert år. I forbundets telefondatabase finnes det 400.000 navn. I fjor støttet 130.000 av disse forbundets arbeid. Til sammen gir Blindeforbundets kombinerte brev- og telefonmarketing en brutto innsamling på 50 millioner kroner årlig.

— Telemarketing er en av våre aller største og viktigste inntektskilder, sier Aak.

— SV og andre politiske parti må se på helheten i den humanitære sektor. Vi blir møtt av mer og mer stengte dører i spillmarkedet. Skal også telemarketing-muligheten bli innsnevret, er jeg bekymret for fremtiden både for Blindeforbundet og andre humanitære organisasjoner, sier Aak.