Rogaland politidistrikt har tatt ut siktelse mot en 28 år gammel mann etter en slåsskamp om bord på en båt utenfor Jørpeland fredag kveld. En 74-åring ble kritisk skadd, og vitner så at han ble kastet over bord.

Det var en 28 år gammel mann og en 23 år gammel kvinne om bord i båten sammen med 74-åringen. De la ut i åpen båt, på vei mot Jørpelandholmen, da tumultene oppsto, skriver Aftenbladet.no.

Et øyenvitne så at en av personene i båten tok opp en åre og slo 74-åringen slik at han falt over bord. Øyenvitnet så mannen prøve å svømme til land, mens båten gikk i den andre retningen. Politiet var kort tid etter på stedet. Da hadde 74-åringen gått tom for krefter og lå livløs i vannet.

Episoden skjedde like utenfor lensmannskontoret til Strand og Forsand, og polititjenestemann Arild Kleven fikk den eldre mannen på land. 74-åringen ble sendt til sykehus.

— Han er kritisk skadet og fraktet til Stavanger universitetssjukehus, sier operasjonsleder Kjell Arne Slethei i Rogaland politidistrikt.

Sent fredag kveld ble 28-åringen siktet for brudd på straffelovens paragraf 242.

— Det betyr at han er siktet for å ha hensatt noen i hjelpeløs tilstand, sier politiadvokat Birgitte Budal Løvlund.

28-åringen satt natt til lørdag i arrest hos politiet, og vil lørdag bli avhørt. Den 23 år gamle kvinnen ble også pågrepet, men sluppet fri. Hun har status som vitne i saken.