Sist fredag ble han skrevet ut fra Ullevål universitetssykehus, etter at han i mars helt uforklarlig ble dødssyk på Kypros.

– Det er et mysterium. Jeg følte meg litt uvel den siste uka før jeg ble innlagt på sykehus, men jeg hadde også et legebesøk dagen før jeg ble innlagt, og da ble det konstatert at alt var i sin skjønneste orden, forteller Arne Treholt til NRK.

Det første han våknet opp til, var spekulasjoner og teorier om at han kunne ha blitt forgiftet.

– Jeg fikk dette formidlet fra venner i Norge, Hellas, Kypros og i Russland. Dette var noe av det første som ble fortalt meg da jeg våknet og kom ut av respiratoren, sier Treholt.

For tiden samler Treholt krefter på en fjellgård i Ål i Hallingdal.

En av overlegene som reddet livet til Treholt, overlege Ståle Haug, forteller at Arne Treholt ble syk av en forholdsvis utbredt bakterie.

– Han fikk en infeksjon med en relativt vanlig bakterie som av en eller annen grunn gikk over i blodet og laget en blodforgiftning, sier Haug til NRK.

Han kan ikke med sikkerhet avvise at noen har forsøkt å forgifte Treholt. Likevel har spesialistene aldri vurdert denne muligheten. Den blir sett på som lite sannsynlig, nærmest en umulighet.

Treholt selv vil ikke utelukke at han er blitt forsøkt forgiftet.

– Det vet jeg ikke noe om, så det kan jeg egentlig ikke utelukke. Men det blir jo luftige spekulasjoner så lenge man ikke har noe konkret å slå i bordet med, sier Treholt til NRK.

Forgiftet?: Arne Treholt utelukker ikke at noen har forsøkt å forgifte ham.