— Det var et forferdelig syn, forteller en av naboene til Fædrelandsvennen om dramatikken på en lekeplass i Mandal onsdag ettermiddag.

To voksne og et barn ble sendt til Sørlandets sykehus med store og alvorlige bittskader.

— Barnet har et dypt åpent sår i ryggen, mens kvinnen har et dypt åpent sår i armen, sier operajsonleder i Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre.

Hendelsen skjedde ved 17-tiden på lekeplassen i enden av Vangsveien på Frøysland i Mandal. Naboene forteller at det var flere barn i området, men at det akkurat da var to-åringen og to av hans slektninger som var på lekeplassen. Det er to i 20-årene - en kvinne og en mann.

Gikk løs

De tre hundene var løs i en hage 10-15 meter unna. Denne opplysningen bekrefter politisjef i Mandal Bjart Gabrielsen. Brått hoppet først den ene hunden av typen fransk mastiff over det vesle gjerdet og gikk til angrep på to-åringen. Fædrelandsvennen får bekreftet av flere vitner at det var denne hunden som angrep først og var mest aggressiv.

— Den forsøkte å dra barnet inn i skogen da kvinnen kastet seg over gutten og la seg på ham, forteller naboene, som ikke ønsker navn i avisen.

Da gikk også en hund nummer to til angrep. Samtidig kastet også mannen seg inn i bruduljene og forsøkte å berge barnet og kvinnen.

— Den meste aggressive hunden forsøkte å dra gutten løs, mens den andre bet de voksne, forteller naboen.

Eieren kom til

Det var altså også en tredje hund til stede, men i følge naboen løp den fram og tilbake et stykke unna uten å involvere seg.

Så kom eieren av de tre hundene til og klarte å dra de to aggressive hundene løs fra de tre personene.

Den skadde kvinnen og mannen er utenlandske og er på besøk hos to-åringens familie.

— De kan ikke norsk, og det gjorde det ekstra vanskelig å roe ned situasjonen. Det var mye skrik og blod, forteller naboen som fikk tilkalt legehjelp. Barnet og kvinnen ble sendt til Sørlandets sykehus med skader i rygg og arm, mens mannen ble behandlet hos legevakta i Mandal. Han ble dimittert derfra onsdag kveld.

I arrest

Eieren av hundene, en 23-åring, sitter i natt i arrest hos politiet.

— Torsdag vil han bli avhørt. Helt opplagt har han ikke hatt kontroll på hundene, sier Gabrielsen.

Politiadvokat hos Agder-politiet, Håvard Ryengen, sier at det også er naturlig å vurdere varetektsfengsling av mannen etter avhør.

Det dreier seg om tre kamphunder. De var onsdag kveld tatt i forvaring av Falken i Mandal. To av hundene er en blanding mellom dobermann og rottweiler. En tredje hund er en fransk mastiff – også det man forbinder med å være en kamphund.

hund-3.jpg