KS-leder Halvdan Skard ønsker ikke å kommentere om de har provosert lærerne gjennom en hard linje i samtalene om arbeidstid, som ble brutt i forrige uke.

Han mener aksjonene bare har en taper:

— Disse aksjonene er bare til skade for elevene.

Skard, som deltar på Landstinget til KS i Stavanger, er ellers svært forsiktig i å kommentere den ulovlige lærerstreiken i Åsane, etter at han mener å ha blitt mistolket tidligere.

Han avviser at de ønsker at lærerne skal inn i en ni-til-fire jobb.

— Nei, det har vi ikke sagt. Det vi ønsker er at rektor skal ha større mulighet til å legge opp arbeidet på skolen, sier han.

— Det har ikke vært vår mening å provosere, men å følge opp våre medlemmers ønsker om å videreføre forskjeller som allerede er til stede, sier Skard, som viser til at ti prosent av landets skoler allerede har gjennomført forsøk med andre arbeidstidsformer.

Han mener endringene er nødvendige for å kunne utvikle en moderne skole med god kvalitet.

Anders Folkestad, som leder paraplyorganisasjonen Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon, forstår at lærerne er forbanna.

— Det er et signal om at de blir mer og mer provosert over at det ikke kommer noen løsning. Dessuten har KS vært ganske krass i noen av sine kommentarer om hva de ønsker å få ut av dette, seier Folkestad, som likevel tar avstand fra aksjonene.

— Aksjonene er likefullt tariffstridig og bidrar ikke akkurat til å bedre klimaet, sier han.