— På mitt kontor har kvinner grått sine modige tårer over å måtte gå med hijab. Utallige unge jenter har fortvilet fortalt meg at hvis de ikke har hijaben på seg til enhver tid, får de juling.

— Disse våger ikke å stå fram i den offentlige debatten, sier Fleischer til Vårt Land .

Hun er opprørt over at unge muslimske kvinner står fram og sier de har frihet til å velge om de vil gå med hijab.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Unge muslimske kvinner får juling dersom de ikke går med hijab, ifølge Seif. FOTO: AP/REUTERS

— Blir tvunget

  • De stolte velutdannede kvinnene som står fram med hijaben, vet også at medsøstre blir tvunget. Men de snakker lite om det. Jeg mener det bør være en del av deres kvinnefrigjøring å også støtte dem. Tvangen mange kvinner opplever, blir bare nevnt i en bisetning, sier Fleischer.

Hun sier unge jenter må flytte til andre steder i landet og bo på hemmelig adresse, blant annet fordi de ikke vil gå med hijab.

— Foreldre slår ofte sine døtre til lydighet og dydighet, og hijaben utgjør som regel en del av kontrollen, sier Fleischer.

- Må stille krav

Hun er enig med Frp-formann Siv Jensen i at kvinnebevegelsen på venstresiden i Norge ikke bryr seg om ikke-vestlige kvinner.

Venstre-politiker Abid Q. Raja skal fronte partiets arbeid med minoritetsspørsmål. Han mener Arbeiderpartiet har gjort mer urett mot innvandrerne enn Fremskrittspartiet.

— Frp har bare brukt kjeften, men Ap har neglisjert problemområdene fullstendig av redsel for å bli kalt rasister. Det å ikke stille krav til medborgere, er å ikke ta dem på alvor. Vi trenger ikke å bli pisset oppetter ryggen, sier Raja.

Diskuter hijab-spørsmålet her.