En 16 år gammel jente skal ha blitt voldtatt i Sola torsdag kveld.

Jenten har forklart at hun gikk tur i retning fra Ytraberget mot Våganesstien på Røyneberg rundt kl. 23.30 da hun ble voldtatt av en ukjent mann, skriver politiet i en pressemelding.

Meldingen kom inn rundt klokken 01.00 natt til fredag via familien. Jenten har vært innom voldtektsmottaket til undersøkelse.

Politiet etterlyser vitner

— Jenten er fra området. Jeg kan ikke si hva hun har forklart av hensyn til etterforskningen. Vi er interessert i vitner som kan har sett henne eller den angivelige gjeningspersonen i området, sier vaktleder Grete Winje ved Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.no.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i det aktuelle området i tidsrommet mellom klokken 22 og 03 natt til fredag.

— Krimteknikere og hundepatrulje har søkt i området. Vi vil også foreta en rundspørring i området fredag kveld, sier Winje.

Mann på rundt 30 år

Jenten gir følgende beskrivelse av gjerningspersonen:

Mann, ca 30 år, 180-185 cm høy, rundt ansikt, stor nese og runde små mørke øyne. Normal kroppsbygning, mørkt kort glatt hår, lys i huden, trolig av europeisk opprinnelse.

Han var iført svart jakke, mørk bukse og mørke sko.

Mannen snakket gebrokkent engelsk.