Siv Jensen bør vurdere å trekke seg som partileder hvis det stemmer at hun har kjent til overgrepsanklagene siden 2009, mener Frp-veteran Per Ove Width.

Fredag ble det kjent at både Jensen selv og partiets generalsekretær Geir Mo har visst om anklagene mot den tidligere Frp-toppen Trond Birkedal i flere år. Partiets kommunikasjonsrådgiver Frode Martin Stie uttrykte seg slik overfor VG:

— Jeg kan bekrefte at Siv ble informert om overgrepsanklagen fra 15-åringen av Geir Mo i 2009.

Hvis det er riktig, og hun ikke har gjort noe mer, er spørsmålet om hun er kapabel til å ha en posisjon som partileder

Per Ove Width

«Svært alvorlig»

Per Ove Width sier til VG at det er svært alvorlig dersom disse opplysningene stemmer.

— Hvis det er riktig, og hun ikke har gjort noe mer, er spørsmålet om hun er kapabel til å ha en posisjon som partileder.

Han mener saken viser at Jensen mangler vurderingsevne i vanskelige spørsmål.

— Dette viser at partiledelsen ikke er oppegående. De har prøvd å dysse ned noe de trodde ville gå over, sier Width, som har tolv år bak seg på Stortinget og stiller til valg som ordførerkandidat i Tjøme.

Mo også

Width mener generalsekretær Geir Mo bør gå av dersom framstillingen av saken er riktig. Det mener også fylkesleder i Telemark Frp, Lars Lindskog.

— Hvis noen har kjent til straffbare forhold over lengre tid, gagner det ikke lenger partiet å ha en tilknytning til disse personene. Det viktigste må alltid være partiet, ikke å beskytte enkeltmenneskers ulovlige handlinger, sier Lindskog. (©NTB)

Bør Jensen trekke seg? Hva mener du?