— Jeg har jo ikke på noe tidspunkt sett om det var mennesker i bilen. Så jeg har ikke på noen måte prøv å treffe, sa en gråtende Kjell Alrich Schumann om det han selv betegner som ”de fatale skuddene”.

Lagmann Daniel Lunde innvendte at han jo hadde sett bilen bevege seg, og at han måtte skjønne at det var folk i den.

Tier om andre

— Ja, jeg var klar over at det var folk i bilen, men jeg har ikke noen mulighet til å se hvor mange personer eller noen konturer eller noe, svarte Schumann.

Han nekter å si noe om andre tiltalte i saken, og begrunner det med at han vil starte et nytt liv.

— Jeg ønsker kun å forklare meg om meg selv og min rolle i ranet og rundt ranet. Jeg ønsker ikke å snakke om andre eller komme inn på ting som kan være belastende for andre, sa Schumann da statsadvokat Arild Dommersnes startet sin utspørring i formiddag.

40-åringen, som ifølge sin egen forklaring i tingretten nærmest har hatt biltyveri som fulltidsjobb, vil ikke ha noe uoppgjort når han nå hevder han vil starte et nytt liv.

— Det er vel min måte å forlate et liv som jeg har vært inne i og gå videre. Da ønsker jeg ikke å ha noe uoppgjort med noen Jeg ønsker å ha et nytt liv, sa Schumann.

- Ikke redd

Han benekter at han er redd for å snakke om andre tiltalte.

— Det har ikke noe med frykt å gjøre. Men jeg ønsker ikke å ha noen gjeld eller noen personer som bærer nag i fremtiden. Jeg har giftet meg, jeg har et ønske om å være sammen med min kone uten å gå rundt og tenke på de tingene der, sa Schumann.

Heller ikke de som har tilstått vil han forklare seg om .

— Andre for stå for sin forklaring, og jeg står for min. Det er det jeg mener, sa han, og innrømmet samtidig at han ble overrasket da Lars-Erik Andersen og Erling Havnå navnga ham som Klunglands drapsmann.

40-åringen giftet seg med en medinnsatt i Stavanger fengsel like før ankesaken startet 4. september. Helt fram til første dag i lagmannsretten har Schumann nektet for at han deltok i ranet

Når han nå tilstår, trekker han blant annet frem ekteskapet som grunn.

— Bevismessig er det en grunn. Det er også det at jeg har fått en annen livssituasjon. Det er flere grunner, det er sammensatt, sa Schumann,

SCANPIX
SCANPIX