Fredag slo bølgene over Kråkenes Fyr i Nordfjord ved Stadhavet. På innsiden var Bettina Vick Bickhardt, sammen med blant annet datteren Amanda Vick Bickhardt (8), Øystein Nordås fra Hamar, John Harshagen fra Nederland.

— Det var fantastisk. Jeg var beruset i flere døgn etterpå. Jeg måtte unne meg en ekstra natt i brudesuiten etterpå for å komme meg.

Det var først på mandagen Bickhardt klarte å roe seg ned.

— Det var den mektigste naturopplevelsen jeg har opplevde, sier hun.

- Litt bekymret

Hun forteller at de ble litt bekymret da det slo en bølge helt opp på stuevinduet.

— Det var forholdsvis lite vind den dagen, men da bølgen kom tvilte jeg en stund på om de tre glassene ville holde.

Stuevinduene består nemlig av et pleksiglass på utsiden og to glass på innsiden.

— Den ene kollegaen min sa at hun ville hente badehetten i tilfelle glassene skulle ryke.

Dobbel orkan

Torsdag melder Værvarslingen på Vestlandet at vindstyrken kan komme opp i orkan styrke, noe som vil si 33 meter pr. sekund i vindstyrke. I 2001 opplevde Bickhardt dobbel orkan på Kråkenes Fyr.

— Det var 60 sekundmeter i kastene, men det var villere forrige fredag. Jeg kan ikke tro at orkanen som er på vei vil slå den dagen. Vi hadde jo springflo i tillegg, sier hun.

Anna Reistad, statsmeteorolog ved Værvarslingen på Vestlandet forteller at orkanen vil bli kortvarig.

— Orkanen vil nå Stad torsdag ettermiddag, men vil være over på to til tre timer. Vi følger spesielt mye med på Kråkenes på grunn av beliggenheten og fordi det ofte måles sterk vind der, sier Reistad.

PRØV VÅR NYE VÆRTJENESTE.

Full storm på Vestlandet

Reistad sier det også at det vil bli full storm på Vestlandet i morgen. Mest utsatt er kysten av Sogn og Fjordane.

— Der vil det blir full storm og 25 meter pr. sekund i vindstyrke. Jeg tror det er best at folk holder seg hjemme. Men vi har ikke tenkt å sende ut ekstremvarsel. Folk i området er vant til så mye vind, sier hun.

Også Møre og Romsdal risikerer å få 25 meter pr. sekund i vindstyrke i morgen. Litt mildere blir det i Hordaland, hvor det blir vind, nedbør, haglebyger og snø over 300–500 meter.

— Torsdag ettermiddag blir det dreining til sørvest liten storm og 22 meter pr. sekund i vinstyrke og nedbør. Vinden vil avta noe utover kvelden.

Natt til fredag vil nedbøren gå over i regnbyger og snøbyger over 300 til 500 meter og det kan bli haglebyger og utrygt for torden.

Mindre regn

Fredag ettermiddag dreier vinden sørlig og det blir minkende bygeaktivitet.

— Men på kvelden vil vinden øke og det blir stiv kuling på utsatte steder på kysten og sterk kuling nord for Bergen. Det vil også komme noe snø og regn i ytre strøk, sier meteorologen.

Mye vær hos deg? Tips oss på 2211, eller skriv e-post.