Hansfeiringen ved stranden i Emmaus gikk mot slutten da det hørtes et smell fra bålet. Øyenvitner så ett eller annet fare ut av flammene med en hale av røyk etter seg, skriver aftenbladet.no.

En niåring som sto tre meter fra bålet, ble truffet, og gikk straks over ende, oversprøytet av blod.

— Jeg så ham ligge livløs, og fryktet at han var død, sier et øyenvitne til Aftenbladet.

Lege kom raskt til, og gutten ble fraktet til sykehus. Stavanger Universitetssjukehus opplyste til politiet sent i går kveld at skadene i skulder og kinn var alvorlige. Ulykken skjedde klokken 21.50.

Preget arrangør Jan Steffensen er leder for komiteen som arrangerte St. Hans-feiringen med flere tusen deltakere. Han forteller at 4-5 vakter sto i nærheten av bålet da det smalt.

Steffensen stanset litt tidligere en gutt som skulle til å kaste en flaske med vann på bålet. Om det var en flaske som eksploderte og skadet gutten, vites ikke.

Politiet kom raskt til, og skal forsøke å finne ut hva som skjedde.

— Vi har hatt St. Hans-feiring her i ti år, uten å oppleve skader. Jeg vil hevde at vaktholdet og sikkerhetstiltakene var gode nok, sier Jan Steffensen, tydelig preget av den triste avslutningen på festen.

Kutt i ansikt og bryst

Gutten ble fraktet til Stavanger Universitetssjukehus (SUS) i legebil.

Klokken 22.45 får Aftenbladet vite på SUS at den skadde åtteåringen er til undersøkelse.

Ifølge politiet har SUS opplyst til dem at gutten er alvorlig skadet. Han har fått kutt i ansiktet og i brystet.

Mellom 2000 og 3000 mennesker hadde møtt opp for å se at kulissene, som var bygget opp som en westernby, skulle antennes og skape en hyggelig og annerledes ramme rundt feiringen.