INGA SVERDRUP

— Vi står og ser, vi er skrekkslagne og stirrer bare på den Saaben. Den humper til, men kjører ikke ordentlig , og da tror vi i alle fall det er ille til med dem i bilen, forklarte Toska om flukten fra Domkirkeplassen.

Toska forklarte i retten i dag om hvordan de tre bilene flyktet i kuleregnet. Selv satt Toska i en Ford og var første mann av Domkirkeplassen. På veien skal de ha blitt truffet av flere skudd.

— Jeg tok da geværet og skjøt fra bilen og ut i luften.

— Er du sikker på at du skjøt ut i luften?

— Ja, hundre prosent, hundre prosent. Jeg så at alle menneskene som stod i trappene ned mot havna skvatt og la seg ned.

I det de to andre bilene - en Saab og en Range Rover - skulle kjøre vekk, krasjet de. Toska sier at Range Roveren kommer seg vekk fra plassen, og stopper nede ved rundkjøringen der Forden og David Toska står og venter. I Saaben som blir stående igjen på Domkirkeplassen, sitter Johhny Thendrup hardt skadet. Johnny Thendrup forklarte tidligere om hvordan de ble fanget i en skuddveksling mellom dem selv og politiet.

David Toska forklarte i dag at han var overbevist om at ranerne i bilen var omkommet eller døende da han først ble vitne til skuddvekslingen og senere så skadene på bilen.

— Når den (Saaben, jour. anm.) kommer nærmere, ser jeg en hel haug med kulehull i frontvinduet. Jeg tror da at det er skutt inn i bilen og at de sitter og dør i bilen. I dag vet jeg at det er skutt ut av bilen.

Toska sier han trodde det er ille tiltredt med ranerene i Saaben helt til de stopper langs fluktruten for å fjerne den ødelagte støtfangeren.

— De klarte jo ikke kjøre skikkelig så jeg trodde kanskje sjåføren var omkommet. Jeg ble derfor lettet da vi stoppet og jeg skjønte at det stod bra til.

SCANPIX