På overflaten var alt fryd og gammen på Frps sommerstevne «ValgCamp» i går. I kjent Frp-stil kom klappsalvene som perler på en snor da den ene partitoppen etter den andre slaktet norsk innvandrings— og asylpolitikk.

— Hvis du trenger asyl fordi du er forfulgt, er ikke det første du gjør å selge narkotika og bryte loven med åpne øyne, sa Jensen, fiølge Aftenposten.no.

Etter en rekke medieoppslag om maktkamp mellom Frp-leder Siv Jensen og partinestor Carl I. Hagen, fikk Hagen selv æren av å introdusere henne på podiet for å holde tale i går formiddag. Stemningen i salen var upåklagelig da de tok hverandre i hendene og løftet dem sammen i seierstegn.

Ingen kommentar

Rett før Frps møte ville Carl I. Hagen imidlertid ikke svare Aftenposten på noen spørsmål om hans syn på partiets vei fremover.

— Hva må til for at Frp skal få økt oppslutning nå?

— Jeg gir gjerne mine svar til partiledelsen, men ikke via avisen.

— Hva bør partiet prioritere fremover?

— Svaret er det samme, dette tar jeg med partiledelsen.

— Tror du for eksempel det er en god strategi for partiet å gå inn for dyrere naturskadeforsikring for de som er mest utsatt for naturkatastrofer?

— Jeg vil ikke kommentere partikollegaers uttalelser.

— Er det noe du kan kommentere?

— Jeg kan snakke om eldreomsorg og Oslo, var svaret til Carl I. Hagen.

Tøft for Carl

Siv Jensen mener forholdet mellom henne og Carl I. Hagen er godt, og at de to er ferdige med saken som har versert i mediene de siste ukene. Hennes syn er at konflikten mellom de to er konstruert av mediene. Hun har ingen planer om å begrense Hagens aktivitet i valgkampen.— Carls uttalelser ble tatt ut av sammenheng. Jeg deler Carls frustrasjon over dårlige målinger. Jeg synes litt på synd på Carl. Han har ikke hatt en hyggelig uke.

Du kan si mye om Carl, og det gjør mange, men han vil ikke partiet noe vondt. Han vil Frps beste, sier Jensen.

— Blant dine egne, her på sommerstevnet, er det flere som synes du bør løfte Hagen mer frem. Hva sier du til det?

— Jeg er enig med dem. Vi må bruke alle gode krefter så mye vi kan. Alle i vårt team er viktige for at vi skal vinne valget. Dette er ingen debatt. Carl er selv med å planlegge valgkampen, sier Jensen.

- Trenger hjelp

To av deltagerne på ValgCamp er ikke like overbevist om at Siv Jensen gir nok plass til partiets nestor.

— Vi må bruke Carl mer. Han er godt likt sier Kai Georg Arntsen, lokalpolitiker fra Lillesand.

— En gang sjef, alltid sjef, sier nå jeg. Selvfølgelig burde Carl vært brukt mer. Det var han som fikk partiet på beina, sier Thomas Thomasen, også fra Lillesand. Han mener Siv trenger hjelp fremover.

— Ja, Siv har jo brukket ryggen. Da er hun jo litt ute av humør. Det er sløsing med ressurser å ikke benytte seg mer av Carl. Man setter ikke en sånn kapasitet til siden. Han får jo bare lov å jobbe med seniorsaken. Carl kan alt, han burde vært med på mer, sier Thomasen.

— Jeg tror folk skjønner at hun har brudd i ryggen. Men folk savner Carl, selv om hun er flink, sier Arntsen.

Hva mener du om konflikten i Aftenposten? Si din mening her!