• Kroppen har vært sliten, sa justisminister Knut Storberget da han mandag kom tilbake på jobb etter å ha vært sykmeldt i fire uker, og møtte pressen til frokost i justisdepartementet.

Det nærmeste han har kommet en diagnose, er at han har fått en fysisk reaksjon på grunn av overbelastning over tid.

— Jeg har vært sliten helt siden jul. Onsdagen da jeg ble lagt inn på sykehus var en helt vanlig dag, men jeg følte meg dårlig hele dagen. Jeg ba om å bli kjørt hjem tidlig. Da jeg kom hjem, ble jeg kvalm, og jeg besvimte hjemme.

— Begge barna og kona var tilstede, og vi ble alle engstelige. Deretter ble jeg ble kjørt til Aker sykehus med ambulanse for observasjon og utredning, fortalte en tydelig opplagt Storberget under pressekonferansen.

- Kunne fått mye verre Storberget sier at han ville gå på jobb igjen samme kveld han ble lagt inn, men da satte legen foten ned.

— Legen sa: nei, det blir overhodet ikke aktuelt, sier Storberget.

Han er svært takknemlig for hjelpen han har fått av både leger og medisinsk personale ved sykehuset.

— Jeg har fått god hjelp, og er evig takknemlig for støtten fra legene og pleierne på sykehuset. De har fortalt meg at det kunne gått mye verre, sier justisministeren.

Må legge om arbeidshverdagen Justisministeren har fått klar beskjed om å legge radikalt om på arbeidshverdagen dersom han skal kunne fortsette i jobben.

Det betyr at han ikke må jobbe så mye som nå, kutte ut jobbing om natten, passe på kostholdet, og sikre at han får fysisk trening.

Artikkelen fortsetter under videospilleren...

— Da forstår dere sikkert hva jeg har gjort de siste fire ukene. Nå er jeg er topp trent, sier Storberget.

Han legger ikke skjul på at han synes de siste fire ukene har vært tøffe, spesielt fordi han ikke har kunnet gjøre jobben sin.

Har hørt på «Simply the best»

  • En god partivenn fortalte meg at jeg måtte begynne å se inn i veggen, altså ta det med ro. Jeg synes det har vanskelig å slappe av, men det skal jeg trene på.

De siste fire ukene har han lest bøker, trent med måte, og tatt livet med ro.

— Jeg har hørt på Tina Turners «simply the best», og lest både lettleste og tyngre bøker. Jeg likte spesielt godt «Havets katedral», sier Storberget med et lite smil.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Knut Storberget var opplagt da han møtte pressen på sin første arbeidsdag siden den fire uker lange sykmeldingen. (FOTO: SCANPIX)
�serud, Lise

Fikk illebefinnende Storberget ble innlagt på sykehus 25. februar etter et illebefinnende. Han ble skrevet ut fra sykehuset etter kort tid, men ble deretter sykmeldt i to uker. Sykmeldingen ble senere forlenget med to uker.

Det stormet rundt justisministeren i en rekke saker før han ble syk. Legens forklaring var at han hadde fått en fysisk reaksjon på tung arbeidsbelastning over tid.

Han hadde ligget i langvarig konflikt med Politiets Fellesforbund og møtte ytterligere motstand da foreslo å endre politiloven slik at politidirektør Ingelin Killengreens åremål kunne forlenges.

I tillegg måtte han tåle hard kritikk etter Regjeringens rot med blasfemiparagrafen.

Men det toppet seg da Storberget og Regjeringen tilsynelatende ville tillate hijab i politiet. Forslaget ble lagt dødt etter at Storberget og Regjeringen møtte massiv motstand. Også en rekke tunge Ap-folk gikk hardt ut mot hijabforslaget.

Avventer Storberget-svar Stortingets kontroll— og konstitusjonskomité har opprettet sak på Regjeringens håndtering av hijabspørsmålet, men komiteen vil avvente svarene fra Storberget før den endelig bestemmer hvordan hijabsaken skal behandles videre.

Komiteen fikk svarene fra statsminister Jens Stoltenberg (Ap) for et par uker siden, men mener disse må behandles samtidig med svarene fra justisministeren.

I svarene til komiteen innrømmer statsministeren at den samlede håndteringen av hijabsaken kunne vært bedre.

- Gikk ut over nattesøvnen

Like før han ble sykmeldt, innrømmet Storberget i et intervju med A-magasinet at presset gikk ut over nattesøvnen.

— Jeg har et fabelaktig sovehjerte, men i det siste har stormen vært såpass intens at grubleriene har tatt fatt i meg, sa han.

Han beskrev også trykket fra mediene og opposisjonen som en «utenfor-kroppen-opplevelse».

LISE ÅSERUD