Schumann innrømmet i går at det var han som skjøt og drepte Klungland under ranet mot Nokas i april 2004.

Da hans forsvarer Morten Furuholmen i dag startet sin utspørring av Schumann, kom 40-åringen inn på sine tanker rundt drapet.

— En mare

— Jeg har tenkt mye på det. Det har ridd meg som en mare. Og det har fått alvorlige konsekvenser, de skuddene. Og det har fått alvorlige konsekvenser for familien Klungland og for hele saken, sa Schumann.

Han fortalte også om hvorfor han ikke har tilstått tidligere.

— Jeg har jo vært feig, jeg har prøvd å unndra meg straffskyld. Jeg har prøvd å komme unna dette her. Jeg har ikke hatt noe ønske om å stå frem. Det har vært en voldsom belastning og det å nå komme til den erkjennelsen å tilstå dette her, det har lettet på trykket, det har det gjort, sa Schumann, før han kom med en beklagelse til familien Klungland.

— Jeg ønsker selvfølgelig i den sammenheng å komme med de største beklagelser overfor familien til Klungland, sa Schumann stille.

Åpen om drapet

Få meter bak ham sitter Klunglands enke og følger Schumanns forklaring.

Schumann fortalte at han har vært åpen om drapet overfor sin nye kone. Han mener lettere soningsforhold i Stavanger har gjort det enklere for ham å innrømme drapet.

— Jeg har vært gjennom en veldig ekstrem form for soning. De fleste snakker om tre måneder isolasjon og at det er voldsomt, men jeg har nok vært gjennom litt mer. Jeg satt vel der i 17 måneder isolert. Men etter at jeg var gjennom tingretten og den perioden der, så har jeg fått en normal soning her i stavanger. Det har vært med på å få mer menneskelig perspektiv på det hele, sa Schumann.

SCANPIX