Viggo Kristiansens forsvarer, advokat Tore H. Pettersen, har forberedt sin klient på hvilke spørsmål han må vente å få.

— Vi har snakket om hva som kommer til å komme frem, men jeg har ikke gitt ham noen instruksjoner om hvordan han skal reagere. Det ville vært praktisk umulig og i strid med advokatgjerningen, sier Pettersen til bt.no.

Tre timer

Like etter 15.30 var Jan Helge Andersens advokat, Ben Fegran, ferdig med å stille Viggo Kristiansen spørsmål. Da hadde han i nærmere tre timer kjørt 22-åringen hardt på flere punkter. Kristiansen ble tydelig irritert, og ba Fegran om å roe seg ned.

— Det er nok første gang noen har bedt meg om å roe meg. Det er i hvert fall første gang en tiltalt har bedt meg om det, sa Fegran til pressen etterpå.

Retten måtte ta pause

På et tidspunkt ble Kristiansen så irritert at retten måtte ta en pause i ti minutter.

— Det er ikke jeg som skal vurdere Viggo Kristiansen. Det er rettens oppgave, sa advokat Ben Fegran etter andre dag i rettten.

— Jeg har bare stilt en rekke spørsmål, for å bidra til at lagretten får et riktig bilde av Kristiansen, la han til.

Stirret sint i bordet

Flere ganger klarte Fegran å få Kristiansen til å heve stemmen, smile, riste på hodet og stirre sint i bordet. Dette er en gjennomtenkt strategi fra Fegrans side.

— Det er helheten - summen av verbale og ikke-verbale svar - som er med på å gi retten et bilde. Det er mye av grunnen til at vi har muntlige forhandlinger, sier Fegran til bt.no.

Viggo Kristiansens medforsvarer, Svein A. Hagen, har overhørt Fegrans svar, og skyter inn: - Et papir rødmer ikke. Det står til og med i Andenæs´ lærebok, sier Hagen til bt.no.