I dag klokken 12.30 begynner det siste fengslingsmøtet for Anders Behring Breivik før rettssaken mot ham starter.

Til Oslo tingrett kommer en rekke overlevende og pårørende: 103 etterlatte, overlevende og verger er påmeldt til å overvære fengslingsmøtet.

En av dem som vil se massedrapsmannen, er Utøya-overlevende Anette Davidsen.

— Jeg har behov for å se ham, for å skjønne at han ikke er farlig lenger. Så slipper jeg å være så redd for det lenger. For meg blir det å være til stede også en viktig del av forberedelsene til rettssaken, sier Davidsen til NTB.

Foto-ja

Mens Breivik ved fengslingsmøtet i november ikke ville la seg fotografere, har han denne gangen samtykket til det. Dermed kan fotografer ta bilde av ham i tidsrommet fra han kommer inn i rettssalen og til dommeren starter møtet ved å si at retten er satt.

I fengslingsmøtet er det i utgangspunktet referatforbud, noe som vil si at media ikke kan fortelle hva Breivik eller andre i rettssalen sier. Media kan derimot fortelle om hvordan han oppfører seg og om stemningen i salen.

Ved forrige fengslingsmøte ble referatforbudet opphevet i etterkant.

Annen oppførsel

Ved møtet i november ba Anders Behring Breivik om å få henvende seg til de fremmøtte etterlatte og overlevende, noe dommeren sa nei til. Ifølge VG, vil Breivik oppføre seg annerledes denne gangen.

— Vi har sagt til ham at muligheten for å snakke er større hvis han vil begrunne hvorfor han ikke erkjenner straffskyld, sier forsvarer Vibeke Hein Bæra til avisen.

Rettssaken starter 16. april i en ombygget rettssal i Oslo tinghus.

Følg fengslingsmøtet på bt.no.