INGA SVERDRUP

— Jeg har jo alltid et åpent øye, jeg har jo vært kriminell i noen år. Jeg har alltid et lite skrått blikk.

David A. Toska innrømmer i sin foklaring i dag at han aldri er fremmed for et nytt brekk, men hevder samtidig at han ikke hadde noen konkrete planer da han flyttet til Stavanger.

— Men du var ikke fremmed for det? undret sorenskriver Helge Bjørnestad.

— Nei, jeg var jo ikke fremmed for det. Jeg hadde fremdeles borret (brukt under innbruddet på Bryn, journ. anm.). Men jeg hadde ingen konkrete planer da jeg flyttet til Stavanger, og det er viktig å understreke.

Toska har så langt forklart seg om perioden før han flyttet til Stavanger, og sier han tidlig skjønte at politiet var på sporet av han når det gjaldt 5 millionerslånet til Thomas Øye. Toska er nå dømt for heleri i denne saken.

I forhold til de andre tiltalte har Toska så langt innrømmet at han møttte Erling Havnå på Grand Canaria, og senere i Kristiansand, at Lars Erik Andersen var med han til Stavanger, og at 26-åringen fra Sandnes var en dårlig betaler. I forhold til 26-åringen vil han ikke innrømme at dette dreier seg om salg av anabole steroider slik 26-åringen selv hevder. Toska er nemlig svært nøye med å holde de andre tiltalte utenfor.

-Jeg ønsker å forklare meg om min rolle i denne saken, og kommer ikke til å omfavne de andre tiltalte. Jeg vil ikke gå dypere inn på deres rolle, eller si hvordan jeg har møtt dem eller hvor lenge jeg har kjent dem.