— Jeg føler meg grundig lurt, sier 70-åringen fra Lysefjorden

Sammen med en hel rekke andre medlemmer i Fagforbundet hentet hun de fem koffertene på fagforeningens lokaler på Årstad noen dager før jul. Tre av bestikksettene skulle gis bort i julepresang, mens datteren overtok to av dem.

Manglet logo

Skuffelsen var stor da Esther Jensen pakket ut varene hjemme.

— Jeg så med det samme at bestikket ikke holdt mål. Det så skralt ut. Det var ingen logo inngravert, slik de avbildede produktene hadde, og bestikket ble matt og stygt med det samme jeg holdt det under kaldt vann. Dessuten kom det ingen garantisedler med, til tross for at firmaet lovet ti års garanti, sier pensjonisten, som tok kontakt med både Forbrukerrådet og postordrefirmaet International Trade Service i et forsøk på å få pengene refundert.

Esther Jensen reagerer sterkt på at Fagforbundets røde logo sto øverst på bestillingsarket.

— Det fikk meg til å tro at Fagforbundet i Hordaland hadde gått god for varene. Uten den logoen hadde jeg aldri bestilt noe fra dette selskapet, sier Esther Jensen.

— Jeg synes det er bittert å tenke på at min fagforening har brukt medlemslistene til å formidle noe så dårlig.

- En forglemmelse

Daglig leder i postordrefirmaet International Trade Service, Svein Bjarne Nesbø, hevder på sin side at Esther Jensen har vært spesielt uheldig med varene hun mottok.

— Det er bare en forglemmelse at garantiseddelen ikke kom med. Vi hadde så mye å gjøre før jul, sier Svein Bjarne Nesbø.

— En forglemmelse i alle fem koffertene?

— Ja. Varene er pakket i kartonger med fem kofferter i hver, og samme mangel kan ha forekommet på et helt parti, sier Nesbø.

Han oppfordrer Esther Jensen til å sende varene tilbake dersom hun ønsker å få pengene igjen, og synes det er på sin plass at hun selv betaler frakten.

— Nå slapp hun jo å betale frakt da hun fikk varene, argumenterer Nesbø.

MISFORNØYD KUNDE: EstherJensen (70) trodde hun kjøpte ekte Solingen-varer da hun sikret segfem tyrkisk-produserte bestikksetttil 3000 kroner. Nå vil hun ha pengene refundert.
HELGE SUNDE