Keltoum H. Missoum som startet hijab-debatten i Norge kaller behandlingen av saken en skandale og føler seg brukt i et politisk spill.

— Jeg er utrolig skuffet, sier Keltoum H. Missoum til Aftenbladet.no. Sandneskvinnen som sendte brev til Politidirektoratet med spørsmål om å få bruke hijab til politiuniformen.

Les også: Storberget dropper hijaben

Hilde Sandvik kommenterer: Det er ikkje særleg radikalt å vere for hijab i politiet.

Les også: It`s the religion, stupid

Fulgte med på tv For to uker siden fikk hun ja, i dag så hun pressekonferanse på tv hjemme i stuen på Lura. Der gjorde justisminister Knut Storberget helomvending og sa nei til endring i uniformsreglementet.

— Jeg syns behandlingen av denne saken er en skandale, så mye rot, først ja og nå sier han nei for å redde sitt eget skinn. Måten denne saken er blitt behandlet på kan ikke være akseptabel.

— Jeg har respekt for de som bruker argumenter som uniformsnøytralitet, men å se at denne saken har blitt brukt i et politisk spill gjør med veldig frustrert. Dette er en sak som har veldig stor betydning for mange muslimske jenter

Skrinlegger planene Keltoum H. Missoum har lenge drømt om å bli politi, nå kan hun skrinlegge planene.

— Akkurat nå har jeg mistet mye av motivasjonen. Hun frykter at vendingen saken har tatt også kan virke demotiverende på muslimske jenter som nå var i ferd med sette seg mål, fordi de så at det var mulig.

— Justisministeren burde også tenkt på hvilke signaler dette sender til andre arbeidsgivere. Keltoum H. Missoum tror at håndteringen av saken, og effekten av et nei kan få konsekvenser for muslimske jenters yrkesmuligheter fremover.

Les kommentaren: «Politidirektoratet trodde det var en bagatell. Plutselig ble det debatt om sjefen over alle menneskerettigheter.»

Les også BTs leder: Nei til politihijab

Bør politifolk få bruke hijab som en del av uniformen? Si din mening i feltet under!