— Jeg er så spent at jeg dirrer, sier 54-åringen.

Han sitter i bilen sin og ser opp på fjellet Mannen, slik han anslår at han har sittet i totalt 30 timer siden geologene varslet at et ras er på vei.

— Jeg kommer klokken 07.00 om morgenen og sitter til klokken 19.00. Da drar jeg hjem til Åndalsnes, for da er det mørkt her, sier Johannessen til adressa.no.

Beundrer naturkreftene

54-åringen, som opprinnelig er fra Brummundal, sitter og drikker julebrus mens han venter. Brusen kjørte han til Dombås for å skaffe forleden.

— Hvorfor bruker du tid på å sitte her i time etter time?

— Spenningen er én ting. Hvis jeg får se raset, er det en opplevelse jeg får én gang i livet. Jeg beundrer naturkreftene og virkningen de har. Hadde jeg fått se raset, hadde det vært prikken over i-en, sier Johannessen.

Han forteller at sønnen er like interessert i å få med seg raset. Han er imidlertid i et annet ærend, når adressa.no er innom bilen.

Advarer mot støvskyen

I formiddag kjørte en politipatrulje rundt til pressen og andre som oppholder seg under Mannen. Folk ble oppfordret til å holde seg inne i bilene sine, fordi det er ventet en kraftig støvsky når raset går.

— Du er ikke redd for å bli tatt av raset da?

— Jeg har hatt hjerteinfarkt tre ganger. Kommer raset hit jeg sitter, vet jeg i alle fall hva jeg blir borte av, smiler 54-åringen, før han avslutter:

— Jeg håper raset går mens det er dagslys, så jeg får sett det.