Gerd-Liv Valla tar til motmæle mot Ingunn Yssen, som mener seg mobbet og trakassert på jobben av LO-lederen.

– Det som sies har ingen rot i virkeligheten, sa Valla på en pressekonferanse med usedvanlig stort oppmøte torsdag.

Utskjelt Ingunn Yssen hevder i sin oppsigelse hun gjentatte ganger er blitt umyndiggjort av LO-lederen. Hun forteller om episoder med utskjelling, og sier at Valla ble direkte skuffet da Yssen fortalte at hun var blitt gravid.

– Vi snakket om det å sitte sent på jobben og mulighet til å jobbe mye. Da sier hun til meg at det var jo ikke en del av planen at du skulle bli gravid, heter det i oppsigelsen som torsdag ble gjengitt i sin helhet på VG Nett.

Rotløst Valla slo tilbake da hun møtte pressen torsdag:

– Det som sies har ingen rot i virkeligheten. Det er en beskrivelse vi i LOs ledelse ikke kjenner oss igjen i, sier Valla.

LO-lederen avviser påstanden om at hun ble skuffet over Yssens graviditet:

– Dette er både et personlig og politisk viktig spørsmål. Og jeg kan forsikre om at jeg i alle mine leveår aldri har blitt skuffet over noens graviditet, sa Valla.

– Tåler ikke kritikk I Yssens oppsigelse og i VG-oppslaget torsdag kommer det flere ganger fram påstander om at det ikke er klima i LO for å kritisere lederen.

Yssen skriver blant annet dette i oppsigelsen:

«Det er ikke bare jeg som er blitt behandlet dårlig av Gerd-Liv Valla. Det finnes flere. LOs leder er både hyggelig, oppmuntrende og sjenerøs med ros så lenge hun blir møtt med hengiven underkastelse. Alle innsigelser, kritikk, selv om det er gitt med de bese intensjoner, blir oppfattet som illojalitet. Alt kontrolleres, alle settes opp mot alle og sladring premieres.»

– Ingen pusekatt Valla avviser påstandene:

– Dette reagerer jeg med indignasjon på, på vegne av medlemmene her i huset. De tør å si fra, og de er dyktige. Dette reagerer vi veldig, veldig sterkt på. Men jeg stiller krav som leder. Jeg vil jo ikke ha et image som pusekatt. Her i LO stilles det krav og det blir gitt tilbakemeldinger. Det har alle LO-ledere gjort også før meg. Og hadde de ikke gjort det, ville ikke LO vært hva det er i dag, sier Valla.

Hun hevder også at LOs resultater og makt er et bevis på at LO er en god arbeidsplass:

– Jeg kan være tøff. Men medarbeiderne her trives. Vi har lavt sykefravær, få slutter og vi får ting til. Det ville vi ikke klart om ikke folk trivdes på jobben.

Studieperm Yssen skriver også i oppsigelsen at hun er skuffet over at LO ikke har innvilget hennes søknad om permisjon med lønn til studier ved Forsvarets høgskole, et opplegg LO-lederen selv foreslo.

– Jeg reagerer på dette som en faktisk feil. Søknaden er ikke avvist. Den er ikke blitt behandlet på grunn av at de ikke har fått medarbeideren i tale. Da forstår de fleste at vi ikke kan behandle en slik søknad, tror jeg. (©NTB)

SCANPIX
SCANPIX