På Torgallmenningen er meningene delte noen få dager før rettssaken starter i Oslo tingrett.

— Det har vært på nyhetene i ni måneder nå, så jeg er ganske lei hele greien, sier Stian Johannessen (18), som ikke har planer om å følge med på rettssaken.

Også Anita Spaberg (50) synes mediedeknigen har vært for omfattende.

— Jeg får fulgt med litt, men det er ikke sånn at jeg går inn hver kveld for å få med meg alle detaljer. Jeg synes faktisk det er litt vondt. Han får for mye oppmerksomhet, mener hun.

BT-redaktør: - Ikke overrasket

Som BT skrev torsdag, mener 68 prosent av de spurte at medienes dekning av terrorhandlingene og saken mot Anders Behring Breivik har vært for omfattende.

BTs nyhetsredaktør Gard Steiro sier han ikke er overrasket.

— Det samlede inntrykket i mediene har vært massivt. Men for BTs del føler jeg at vi har lagt oss på et fornuftig nivå, sakens alvor tatt i betraktning.

BT skal dekke saken bredt i papir og på nettutgaven.

— Vi skal ha kommentarer, direktesendinger og gjengi store deler av de relevante vitneforklaringene i sanntid på bt.no, sier Steiro, som understreker at det viktigste for BT er å levere relevant innhold fremfor å ha en stadig strøm av artikler på nett og i avisen.

— Jeg tror leserne våre forstår at dette er en viktig sak som vil prege BT denne våren. Vi vil forsøke å holde oss på et fornuftig nivå, sier Steiro.

- Ligner på «krigstretthet»

Professor Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen sammenligner funnene i undersøkelsen med «krigstretthet».

— At folk i Norge er lei av mediedekningen gjenspeiler i stor grad at de er lei av selve saken. Det blir som begrepet krigstretthet. At publikum er lei av krigen, betyr ikke at mediene kan slutte å dekke krigen, sier han.

VG-redaktør Torry Pedersen har forståelse for at folk mener medietrykket har vært for massivt, men gjør det klart at VG vil gire for fullt gjennom de ti ukene rettssaken varer.

At publikum er lei, betyr ikke at mediene kan slutte å dekke den.

Frank Aarebrot

— Dette er den største kriminelle handling i Norge i fredstid, og det blir den mest omfattende rettssak noen gang. Det er likevel kanskje slik at det ikke nødvendigvis er flest sider eller mest sendetid, som er avgjørende for at man har den beste dekningen, sier han.

I undersøkelsen kommer det også frem at nær halvparten av de spurte journalistene også mener terrordekningen er blitt for massiv. Det overrasker generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, som mener dekningen har vært «nødvendig og stort sett god».

— Det kan aldri bli slik at redaktører skal redigere sine medier etter meningsmålinger, eller hva folk generelt mener, sier Kokkvold.

- Viktig å få belyst saken

På Torgallmenningen synes Nils Erik Moe Nilsen (44) at hele saken er så absurd at man ikke kan la være å følge med.

— Jeg tror alle følger med, uansett. Jeg ser ikke at mediene har gjort noe feil eller kunne gjort noe annerledes, egentlig, sier Nilsen.

Henrik Rode (21) mener det er viktig å frem alle sider av saken.

— Folk må innsyn i en så stor sak. Man er selvfølgelig interessert i tilregnelighetsspørsmålet, og hvilken av de to rapportene som kommer til å veie tyngst, sier han.

Jeanette Soedermann (28) synes derimot at den terrortiltalte har fått for mye oppmerksomhet i mediene allerede.

— Og det kommer til å bli enda verre nå.

Hva synes du om mediedekningen? Bruk feltet under.