PETTER OLSEN

Rogaland KrF rakk knapt å tørke blekket av vedtaket i Medhaug-saken før en ny sex-anmeldelse mot en av fylkeslagets tillitsvalgte ble kjent. Denne gangen dreier det seg om styrelederen i Hå KrF, Helge Kindervåg

Kindervåg ga i går kveld beskjed om at han trekker seg midlertidig fra vervet i lokallaget og som medlem av fylkesstyret i Rogaland KrF.

Bakgrunnen er anmeldelsen av Kindervåg for «legemsfornærmelse og/eller seksuell handling».

— Jeg har ikke tatt stilling til om jeg erkjenner straffskyld i forhold til det jeg er anmeldt for. Først må jeg få snakke med min advokat, Bjørn O. Vikse, sa Kindervåg til et fulltallig pressekorps på rasteplassen på Hårr sør for Vigrestad i går kveld.

Bekrefter episoden

Den 46 år gamle fiskeren fra Sirevåg bekrefter imidlertid at det for om lag to år siden fant sted en episode mellom ham og den nå 23 år gamle kvinnen som tirsdag leverte anmeldelsen mot ham på Hå lensmannskontor.

— Jeg bad om unnskyldning flere ganger samme dag som dette skjedde. Det indikerer at min samvittighet ikke var god, sier Kindervåg.

— Innebærer det at du mener du har gjort noe galt?

— Dersom samvittigheten tilsier det, må det være lovlig å be om unnskyldning, sier Kindervåg.

— Følte du at unnskyldningen ble akseptert?

— Det er det ikke så godt for meg å svare på. Men jeg kunne ikke gjøre annet, svarer Kindervåg.

Kvinnen som anmeldte Kindervåg, var for to år siden samboeren til en venn av Kindervåg. De to er nå gift.

— Jeg har vært alene sammen med kvinnen én gang. Det var da forholdet som er omtalt i anmeldelsen skjedde, sier Kindervåg.

Medhaug ringte

Han vil ikke si hva som skjedde mellom ham og kvinnen den aktuelle dagen i Sirevåg, heller ikke om det var fysisk eller verbalt.

— Det får komme frem i etterforskningen, mener Kindervåg.

Helge Kindervåg mener anmeldelsen er knyttet til hans høye profil i Medhaug-saken.

— Det står i selve anmeldelsen at min rolle i Medhaug-saken er bakgrunnen. Dersom jeg hadde lært meg å holde kjeft, hadde det kanskje tjent meg. Nå ser det ut som om det har straffet seg, sier Kindervåg, som likevel ikke angrer på å ha støttet den voldtektsanmeldte Jan Birger Medhaug.

— Medhaug var den første som ringte til meg i dag. Det varmet mitt hjerte, sier Kindervåg.

Ifølge 46-åringen hadde han og kvinnen bare hatt begrenset kontakt med hverandre før den aktuelle episoden fant sted.

— Var det snakk om en tilnærmelse?

— Jeg klarer ikke lenger å skille mellom hva som er å være en god venn og hva som er en seksuell tilnærmelse, svarte 46-åringen, som ikke ville kommentere hvorvidt han ble oppmuntret av kvinnen.

— Tenkte du at ditt engasjement for Medhaug kunne føre til at denne episoden ble trukket frem?

— Du vet aldri hva som skjer. Men jeg har vært i rampelyset før, sier yrkesfiskeren, som blant annet har bakgrunn fra organisasjonslivet.

Helge Kindervåg reagerer på at han først hørte om saken fra mediene, og at det var han selv, via advokat Vikse, som måtte kontakte politiet for å få vite om det var han som var anmeldt.

— Hvordan reagerte du?

— Jeg hadde gjort meg noen tanker dersom det skulle være meg. Men jeg trodde ikke at den aktuelle episoden skulle være bakgrunn for en anmeldelse, sier trebarnsfaren.

Helge Kindervåg forteller at han snakket med sin kone i telefonen på vei til møtet med det ventende pressekorpset på rasteplassen:

— Kona mi vet om alt i livet mitt, inkludert episoden jeg er anmeldt for. Hun sa at hun støttet meg i alt, sier Kindervåg stille.

MØTTE PRESSEN: Helge Kindervåg holdt pressekonferanse på en rasteplass etter politiavhøret i går kveld.<br/>Foto: JON INGEMUNDSEN