I avhør erkjente 18-åringen de faktiske forhold da 27-årige Saqib Ghani ble drept med en rekke knivstikk, hvorav flere av dem ifølge Rettsmedisinsk institutt var dødelige, ved drosjeturens slutt på Kadettangen i Sandvika.

Noen minutter før hadde drosjen stoppet ved en bensinstasjon fordi 18-åringen ville ta ut penger på et bankkort, men dette lyktes ikke fordi kortet enten var sperret eller uten dekning. Dette kan etter det politiet tror ha vært en av årsakene til at 18-åringen trakk kniven noe senere. Også uenighet om oppgjøret for drosjeturen kan ha vært en utløsende årsak, ifølge etterforskningsledelsen ved Asker og Bærum politikammer.

Den siktede skal ha blitt plukket opp av drosjesjåføren på holdeplassen ved Arkaden kjøpesenter i Oslo sentrum.

Den 27-årige drosjesjåføren rakk aldri å trykke på alarmknappen før han ble drept.

To vitner

To gutter i 20-årsalderen sto 20 meter fra drosjen da knivstikkingen skjedde. En av dem fulgte den rusede og blodige 18-åringen til politihuset i Sandvika, selv om han visste om den grufulle hendelsen.

— De to guttene var enestående i sin handling. Den ene fulgte 18-åringen og vi pågrep ham rett utenfor politihuset, mens den andre gutten var igjen på åstedet, sier etterforskningsleder Tom Søreide. Han kan ikke få fullrost guttenes innsats i den vanskelige situasjonen som oppsto. Søreide sier også at guttenes forklaring stemmer med det som siktede har fortalt politiet i avhør.

Politiet opplyser også at kniven, en follekniv, som ble funnet i lomma til den siktede, ifølge siktede selv skal være drapsvåpenet. I ettermiddagstimene fredag kom teknikere fra Kripos for å sikre spor i drosjen.

Vanskelig oppvekst

18-åringen som nå har fått siktelsen utvidet fra legemsbeskadigelse med døden til følge og til forsettlig drap, var inntil i fjor plassert på en barnevernsinstitusjon. Da han var 15 år ble han dømt for grovt ran, men slapp med betinget dom på grunn av sin unge alder.

I 2003 og 2004 ble han tatt for mindre forseelser, blant annet besittelse av kniv på offentlig sted. Dermed fikk han også en såkalt «samledom» som han sonet før han slapp ut av fengsel i mai i år.