Advokat Tore H. Pettersens oppgave er å så tvil hos juryen om at Viggo Kristiansen kan ha begått udåden i Baneheia den 19. mai 2000. Tirsdag tok han seg god tid til å stille sin klient spørsmål, om alt fra oppvekst, om forholdet til den tidligere bestekameraten Jan Helge Andersen og om tiden etter drapene i Baneheia.

— Ble kanskje litt stillere

— Merket du noe annerledes oppførsel hos Jan Helge? spurte forsvareren.

— Nei, i grunn ikke. Han ble kanskje litte granne stillere, svarte Kristiansen.

Forsvarer Pettersen: - Du selv - kan du se at du har endret atferden din?

Kristiansen: - Nei, jeg har ikke det. Jeg har alltid vært den samme - veldig hyperaktiv, og må alltid ha noe å drive på med.

Forsvarer Pettersen: - Du var ikke redd for å gå til byen det siste halve året før du ble pågrepet?

Kristiansen: - Nei. Jeg gikk ditt for å ha det gøy med kompiser, drikke litt øl, treffe litt kjentfolk…

Forsvarer Pettersen: - Har du bedt Jan Helge kontakte deg på en spesiell måte når han skulle komme til deg, for at du ikke skulle bli nervøs?

Kristiansen: Nei, vi har oppført oss som vi alltid har gjort.

Tar omveier

Mens 22-åringen forklarer seg, sitter Jan Helge Andersen bare et par meter unna. De to tidligere bestekameratene unngår å se på hverandre, og tar store omveier for å unngå å komme nær hverandre når de går ut og inn av rettssalen i pausene.

Etter at Kristiansens forsvarer har avsluttet sin utspørring, er det advokat Ben Fegran sin tur til å stille spørsmål. Deretter er det Jan Helge Andersen sin tur til å forklare seg. Han vil trolig ikke innta vitneboksen før onsdag.