Ifølge NRK var det stor dramatikk på Bodø hovedflyplass da jagerflyet mistet rakettene.

Både Luftfartstilsynet og Forsvaret ser svært alvorlig på saken. Luftforsvaret skal granske hva som skjedde på flyplassen som har både sivil og militær flytrafikk.

Alvorlig hendelse — Vi tar denne hendelsen svært alvorlig. Det som skjedde var at F16-flyet under akselerasjon på rullebanen i Bodø mistet to treningsraketter. Slike raketter har ikke sprengstoff i seg. Hendelsen var ikke til fare for andre fly eller mennesker, sier stasjonssjef brigader Kjell Nordby ved Bodø hovedflystasjon til NTB.

Han vil ikke spekulere i årsaken til hendelsen.

— Slike ting skal ikke skje. En undersøkelsesoffiser skal granske saken og levere en rapport til meg så snart som mulig, sier Nordby. Han kjenner ikke til at hendelsen førte til spesiell dramatikk på flyplassen.

Nordby mener at dersom flyet hadde hatt ordentlige raketter og disse hadde falt ned på samme måte, så ville de ikke eksplodert.

Concorde-flystyrten Concorde-flystyrten ved Charles de Gaulle-flyplassen 25. juli i fjor skyldes trolig at en metallbit fra et annet fly, som tok av like før, ødela dekk på flyet. Deler av dekkene slo hull på en drivstofftank, slik at Concorden i neste omgang tok fyr og styrtet i et flammehav. Alle de 113 om bord omkom.

Luftfartstilsynet ser svært alvorlig på hendelsen ved Bodø hovedflyplass fredag.

— Alle saker som kan skade flytrafikken tar vi alvorlig. Vi vil undersøke hvilke følger hendelsen hadde for den sivile lufttrafikken og om det ble sørget for at rakettene og eventuelle deler fra dem ble fjernet, sier avdelingsdirektør Torgeir Tvedt i tilsynsavdelingen for flyplasser, trafikktjeneste og navigasjon i Luftfartstilsynet til NTB.

Han sier at dette er en helt ny situasjon for tilsynet.

— Vi har aldri vært borti en lignende situasjon, sier Tvedt.

NTB