• Ingen vil få gleden av å kaste meg fra sentralstyret! sier Grete Knudsen triumferende. Hun har for lengst sagt nei til gjenvalg.

Den tidligere næringsministeren fra Bergen reagerte spontant da hun leste i Bergens Tidende tirsdag at sterke krefter i partiet vil sørge for å gi henne reisepass som sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet.

— De som ønsker å kaste meg, er for sent ute. Jeg har for lengst gitt skriftlig beskjed til Gerd-Liv Valla, som er leder i valgkomiteen, at jeg ikke ønsker gjenvalg, sier hun.

Vil slippe yngre til

Grete Knudsen sier at hun bestemte seg for å trekke seg allerede da hun sa nei til ny stortingsperiode.

— Jeg skrev til Gerd-Liv Valla at jeg finner det riktig å gå ut av sentralstyret for å slippe yngre krefter til. Jeg har vært i toppolitikken i 22 år, og i fire av disse har jeg vært med i sentralstyret.

- Jeg støtter de unge

— Hvordan reagerer du på at ledende partifolk i Hordaland mistenker deg for å ha inspirert AUF'erne til opprør?

— Det tar jeg med stor ro. Jeg støtter fullt ut ungdomsbevegelsen. De unge må tas på alvor og vises tillit. De behøver ingen til å bestemme over seg.

— Hvilket råd vil du gi partiledelsen i Hordaland?

— Jeg vil ikke gi noe råd. Jeg har som nevnt bestemt meg for å støtte ungdomsbevegelsen. Det er de unge som representerer fremtiden i partiet, sier Grete Knudsen.