• Det var ingen ting i Siv Jensens landsmøtetale som var en invitt til oss i Venstre. Snarere tvert i mot, sier nyvalgt nestleder Terje Breivik.

Sist helg åpnet Venstres landsmøte for å slippe Fremskrittspartiet til i regjering. Det var derfor med stor spenning Terje Breivik fredag fulgte Siv Jensens åpningstale på Frps landsmøte. Men han hørte ikke noe som tydet på at Frp vil anstrenge seg for å komme sentrum i møte. Verken i innhold eller politisk retorikk, hevder han.

— Størrelsen teller

— Det betyr bare en ting, at vi må jobbe beinhardt for at Venstre skal bli størst mulig for å få innflytelse over den politikken som en ny regjering skal føre. Vårt mål er klart, vi vil ha en grønn politikk. Skal vi få det, må sentrum bli størst mulig. Og dagens Respons-måling i BT viser jo at akkurat nå er vi KrF og Venstre til sammen større enn Frp.

- Var du skuffet over det du hørte fra Siv Jensen i dag?

— Nei, nå jobber jo alle partier for å bli størst før eventuelle forhandlinger om en ny regjering. Jeg skal ikke ha noen mening om Fremskrittspartiets strategi. Men for oss Venstre er det klart at vi må få en betydelig styrke for å kunne få gjennomslag for en ny politikk på de fire vikitgste områdene, som er klima, verdiskapning, velferd og utdanning.

På stedet hvil

- Er vi nærmere en borgerlig regjering etter Jensens tale?

— Det vil jeg ikke si, verken nærmere eller fjernere, mener Terje Breivik-