Hovedmannen David Toska har hele tiden nektet for at han fikk innsideinformasjon om Nokas-bygget og at han planla og observerte alt på egen hånd.

Imidlertid har flere av de tiltalte sagt at Toska fikk informasjon fra noen. Lars-Erik Andersen sa i sin forklaring i lagmannsretten at Toska fikk informasjon fra en vekter.

En kamerat av tiltalte Thomas Ingebrigtsen som har arbeidet som vekter i Nokas-bygget, er blitt avhørt, men ifølge politiet er han sjekket ut av saken.

I dag kom Schumann med opplysninger som strider mot Toskas forklaring.

Schumann sa at han tok med ekstra ammunisjon til ranet fordi han ikke stolte på Toskas forsikringer om at ruten inn til Nokas bare var et kjøkkenvindu. Schumann tenkte at ruten muligens måtte skytes inn.

— Ruten skulle bare være kjeks, det skulle bare være et kjøkkenvindu. Jeg kom med innsigelser om det vinduet. Jeg vært hele veien av annen mening. Derfor sa jeg at det måtte lages en rambukk, jeg trodde ikke at slegga ville holde. David var helt sikker på at det var vanlig kjøkkenvindu.

— Jeg hadde sett vinduet ovenfra, fra et tannlegekontor. Jeg mente at jeg så et grønnskjær i det, og jeg antok at det var et sikkerhetsvindu.

— Men David fikk veldig mye informasjon om dette stedet, Nokas-bygget. Fra informasjonskilden ble vinduet sett på som vanlig kjøkkenvindu. Hans informasjonskilde sa at det ikke var noe spesielt med vinduet. Den kilden visste veldig mye om Nokas-bygget.

Schumann sa videre at de hadde fått informasjon om at hvelvdørene ville stå åpne på ranstidspunktet.

På spørsmål fra aktoratet ville ikke Schumann gå nærmere inn på hvem denne kilden var.