Skuddene som ble avfyrt mot asylmottaket i Asker og livstruende såret en 16-åring fra Somalia, falt på Quislings fødselsdag. Politiet utelukker ikke at nynazister står bak.

Skyteepisoden skjedde ved Hvalstad mottakssenter fredag morgen. Et prosjektil som ble avfyrt utenfra, gikk gjennom veggen og traff den 16 år gamle beboeren ved mottakssenteret.

**Les også:

16-åring livstruende såret**

Fredag var også fødselsdagen til Vidkun Quisling, og den har stor symbolsk betydning for norske nynazister. I tillegg begikk rikskommissær Joseph Terboven selvmord i dette området i 1945.

– Vi har merket oss dette, og politiet har tenkt i de retninger. Men vi holder alle muligheter åpne, det er for tidlig å antyde noen konkrete motiv, sier politiinspektør Einar Aas i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Politiinspektøren slår derimot fast at skyteepisoden ikke var tilfeldig.

– Skytingen var nok ikke rettet direkte mot gutten, men den var direkte rettet mot asylmottaket, sier Aas.

Gutten ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med livstruende skader. Han ble fredag operert, men kirurgene sier til NTB at det er utsikter til flere operasjoner.

Politiet avsluttet fredag ettermiddag det fysiske søket etter gjerningsmennene og er i gang med taktisk etterforskning. Politiets sikkerhetstjeneste er varslet i saken.

Stian Lysberg Solum