19-åringen ble funnet død i Sandvikselva fredag ettermiddag.

— Ingenting tyder på noe annet enn at han var på vei hjem, sa Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen en pressekonferanse fredag.

Det slår politiet fast etter å ha gjennomført om lag 140 vitneavhør og over 200 tips fra publikum. Men de holder fortsatt alle muligheter åpne. Etterforskningen av saken fortsetter som før, selv om søkene avsluttes.

— Funnet sannsynliggjør verken ulykkesteorien eller kriminalteorien. Den døde skal obduseres og resultatet vil trolig være klart i løpet av helgen, sa politimester Torodd Veiding i Asker og Bærum politidistrikt.

Obduksjonen av 19-åringen vil forhåpentlig gi svar på hva som skjedde natt til 22. desember da Hasleto forsvant etter å ha vært på en privat fest i Handelshøyskolen BIs lokaler i Sandvika.

Like ved BI

Dykkere fra Oslo brann- og redningsetat har søkte etter Magnus Stangeby Hasleto hver dag siden 1. juledag. Ved 14.30-tiden fredag fant de ham i en av de siste delene av elva som skulle gjennomsøkes.

Funnstedet ligger noen få hundre meter unna BI-kjelleren hvor den siste sikre observasjonen av 19-åringen ble gjort den natten han forsvant. Stedet er godt synlig fra BIs lokaler, og ligger på strekningen mellom BI og Hasletos hjem.

Ifølge lokalkjente er det en bratt skråning ned til elva der 19-åringen ble funnet, fra veien der han kan ha gått for å komme seg hjem. Magnus Stangeby Hasleto kan ha falt i elva fra veien, eller han kan ha prøvd å ta en snarvei, ved å gå over isen. Ifølge politiet var isen på Sandvikselva usikker flere steder den natten han forsvant.

Takket pressen

Politiet presiserte fredag at de hele tiden har sett på Sandvikselva som det mest interessante leteområdet, men understreket samtidig at kvalitetssøk i elva er svært tidkrevende. Både letemannskaper og likhunder har gått langs elvebredden ved funnstedet flere ganger.

På pressekonferansen takket både politiet og familien til Magnus Stangeby Hasleto pressen for skånsom omtale av forsvinningssaken.

Etterforskningen av forsvinningen til Stangeby Hasleto ble i romjula koblet sammen med forsvinningene til Jonas Fredbo som forsvant fra Hemsedal 2. desember, og Lars Gillesen Hogsnes som forsvant på Nøtterøy 27. desember.

Riksadvokaten hadde fredag et møte med Kripos, Politidirektoratet og de tre aktuelle politidistriktene om de tre forsvinningssakene. På møtet ble det bestemt at det ikke skal være noen felles etterforskning av de tre sakene.

(NTB)

FUNNET: Magnus Stangeby Hasleto ble fredag ettermiddag funnet omkommet.